Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hvaljena povijesna drama Svijet u plamenu na našim malim ekranima
U zvjezdanog lumačkoj ekipi nalaze se Helen Hunt, Sean Bean, Lesley Manville, Jonah Hauer-King i drugi

Hvaljena povijesna drama "Svijet u plamenu" na našim malim ekranima

Drama Svijet u plamenu od koje zastaje dah višestruko nagrađivanog scenarista Petera Bowkera priča je o II. svjetskom ratu ispričana kroz živote običnih ljudi na svim stranama toga globalnog sukoba. Prva sezona sa svojim zvjezdanim glumačkim ansamblom uvlači gledatelje u puzeći užas izbijanja rata.

Prateći prepletene sudbine živo opisanih likova iz Britanije, Poljske, Francuske, Njemačke i Sjedinjenih Država s kojima se lako poistovjetiti, Svijet u plamenu istražuje ljudske priče skrivene u jednom od najepohalnijih razdoblja u povijesti.

Seriju pratite od srijede, 3. svibnja, na Trećem programu HRT - HTV 3 u 21:05.

Godina 1939. Dok se prijetnja nacističkog režima nadvija nad Europom, prevoditelj Harry Chase zavjetuje se da će pomoći svojoj ljubavnici iz Poljske Kasiji Tomaszeski da pobjegne iz Varšave, ali kod kuće u Manchesteru čeka ga njegova djevojka Lois Bennett. Za to vrijeme, američka novinarka Nancy Campbell nalazi se na poljsko-njemačkoj granici i svjedoči početku njemačkoga napada na Poljsku. Sadržaj je ovo prve epizode koja se prikazuje 3. svibnja.

U drugoj epizodi, 4. svibnja u razorenoj Varšavi Kasia planira bijeg sa svojom ucviljenom majkom Marijom Tomaszeski. Harry se vraća u Manchester. Kada napokon smogne hrabrost da Lois kaže istinu o Varšavi, ona ga razoruža izjavivši mu ljubav. U Parizu Webster i Albert veoma vole jedan drugoga, ali njihovu sreću zasjenjuje sve veća prijetnja predrasuda s kojima su suočeni.

U glavnim su ulogama Helen Hunt, Sean Bean, Lesley Manville, Jonah Hauer-King, Julia Brown, Zofia Wichłacz, Tomasz Kot.

Scenarij Peter Bowker, režija Adam Smith.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala