Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Beau se boji s Joaquinom Phoenixom oduševio prve gledatelje
Novi horor Arija Astera ima najbolje otvaranje na nezavisnom box office-u

"Beau se boji" s Joaquinom Phoenixom oduševio prve gledatelje

Foto: YouTube

Najnoviji film Arija Astera Beau se boji počeo se prikazivati u Sjevernoj Americi u odabranim kinima u kojima je dočekan s oduševljenjem.

Horor produkcijske kuće A24 u kojem glavnu ulogu ima Joaquin Phoenix koji se nalazi u ulozi naslovnog Beaua Wassermanna, strašljivog čovjeka koji trpi svašta tijekom tri sata, osvojio je indie box office sa zaradom od 320 396 dolara u četiri kina u New Yorku i Los Angelesu. Zarada je pozamašna kad to preračunamo u 80 099 dolara po kinu što je najveći prosjek po kinu ove godine te je također drugi najbolji prosjek po ekranu za A24 nakon kriminalističke drame Adama Sandlera Uncut Gems.

Nakon velikog početnog uspjeha sad čekamo rezultate s više većih lokacija: Beau se boji u globalnu distribuciju kreće krajem tjedna, a nezavisni filmovi u post-pandemiji teško ostvaruju veliku zaradu u masovnoj distribuciji iako je baš A24 to uspio s filmovima poput Sve u isto vrijeme i Kit koji su naposljetku osvojili Oskara. No, primjerice, Tár i Triangle of Sadness nisu svoj početno veliki uspjeh u malim kinima uspjeli pretočiti u masovnoj kino distribuciji pa su ubrzo propali jer se nisu uspjeli povezati s globalnom publikom.

S filmom Beau se boji moglo bi ipak biti uspješno jer i A24 i Aster (Midsommar, Naslijeđeno zlo) imaju svoje vjerne fanove. Od najnovijeg Asterovog filma ipak se dosta i očekuje jer je to njegov najskuplji projekt dosad koji je koštao čak 35 milijuna dolara pa se očekuje da će ponoviti barem uspjeh horor drame Naslijeđeno zlo koji je 2018. zaradio 82 milijuna dolara diljem svijeta, dok je Midsommar unatoč odličnim kritikama 2019. zaradio tek 48 milijuna – oba filma na kraju su bila itekako isplativa jer je njihov trošak produkcije bio izrazito malen, pogotovo u usporedbi s Beau se boji, samo 10 milijuna, odnosno 9 milijuna dolara.

Uz Phoenixa glume Nathan Lane, Amy Ryan, Parker Posey i Patti LuPone, a među raznim opisima tajanstvenog filma neki navode kako je to „tri sata dug panični napad koji prati bizarnu odiseju anksioznog čovjeka od rodnog grada do majčinog sprovoda“. Mnogi kritičari nisu na čisto sa stvarnim smislom filma, što je Aster vjerojatno i htio, pa je tako jedan kritičar Rolling Stonea napisao kako je to „ili jedna od najboljih zastrašujućih komedija ili najsmješnijih horora 2023. godine“.

Beau se boji u hrvatska kina stiže nešto kasnije, 4. svibnja.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala