Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kokainski medvjed ozbiljno ugrozio Marvelov Ant-Man i Wasp: Kvantumanija
Neobična crna komedija ima odličan start u kinima, a "Ant-Man 3" najveći pad filma u MCU

"Kokainski medvjed" ozbiljno ugrozio Marvelov "Ant-Man i Wasp: Kvantumanija"

Foto: YouTube

Marvelov i Disneyev najnoviji film Ant-Man i Wasp: Kvantumanija svoj drugi vikend prikazivanja možda je ostao najgledaniji naslov u Sjevernoj Americi, ali doživio je golemi pad od premijernog vikenda, a pravi konkurent mu je – medvjed na kokainu.

Naime, Ant-Man 3 ostao je na prvom mjestu gledanosti s novih 32,2 milijuna dolara na tamošnjem tržištu, ali odmah iza njega neočekivano se našao Universalov bizarni triler Kokainski medvjed. Sljedeće negativno iznenađenje kad je u pitanju novi Ant-Man – drugi vikend prikazivanja u Sjevernoj Americi film ima pad od 69,7% gledanosti što je najgori pad ijednog naslova u Marvel Cinematic Universeu. Sličnu sudbinu doživjela je Black Widow s padom od 67,8%, ali kod tog naslova svakako treba računati nepovoljan tajming jer je film bio odgađan zbog pandemije, pa je ipak pušten tijekom pandemije u kina, ali i usporedno na streaming.

I treće, Ant-Man 3 doživio je najgori drugi vikend za bilo koji film sa superjunacima koji je startao sa zaradom većom od 100 milijuna dolara – neslavni rekord koji nitko ne želi srušiti, a koji je dosad držao DC-jev Batman v Superman: Dawn of Justice sa 69,1%.

Ant-Man 3 je imao sasvim solidan start sa 120,4 milijuna dolara u Sjevernoj Americi prošlog vikenda što je najbolji start u toj franšizi. Loše ocjene kritike, ali i gledatelja, očito su utjecali na to da mu se približi neobični triler kao što je Kokainski medvjed. U ostatku svijeta film je zaradio još 46,4 milijuna dolara – ukupna zarada u zadnja dva tjedna u cijelom svijetu sad iznosi 363,6 milijuna dolara.

Vratimo se kratko na drugi film po zaradi – Kokainski medvjed zapravo je crna komedija temeljena na istoimenom događaju o krijumčarenju droge koja prođe ekstremno po krivu kad ogromni medvjed slučajno pojede vrećicu kokaina i krene na ubojiti pohod u malom gradu u Georgiji. U režiji Elizabeth Banks film je ostvario start od 23,1 milijun dolara u Sjevernoj Americi te još 5,3 milijuna u ostatku svijeta – sasvim solidnih ukupno 28,4 milijuna dolara na budžetu od 35 milijuna (prije marketinških troškova). Očekivanja od filma nisu bila velika i predviđalo mu se maksimalno 17 milijuna dolara na domaćem tržištu u premijernom vikendu. Kokainski medvjed u četvrtak, 23. veljače, startao je i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala