Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Avatar: Put vode prešao Titanic po zaradi
Sad je treći film po zaradi svih vremena, ispred njega su još samo "Osvetnici: Završnica" i originalni "Avatar"

"Avatar: Put vode" prešao "Titanic" po zaradi

Foto: YouTube

Kultna romantična bezvremenska priča Jamesa Camerona Titanic ostala je bez titule trećeg filma s najvećom zaradom u povijesti samo kako bi je prestigao Cameronov drugi blockbuster – Avatar: Put vode.

Nastavak kultnog Avatara iz 2019. godine tako je zaradio 2,2433 milijarde dolara diljem svijeta što je bilo dovoljno da prestigne Titanic čija je zarada 2,2428 milijarde. Ispred Avatara: Put vode zasad se nalaze samo Osvetnici: Završnica s 2,7 milijarde dolara te originalni Avatar s 2,92 milijarde. Ipak, Cameron je jedini filmaš čija su tri filma prešla 2 milijarde dolara te je režirao, prvi, treći i četvrti najunosniji naslov svih vremena.

„James Cameron samo nastavlja loviti sam sebe na ljestvicama kino blagajni. Očito on vrlo dobro zna kako angažirati modernu publiku“, komentar je Shawna Robbinsa, glavnog analitičara pri BoxOfficePro.

Disney i 20th Century Studios potrošili su barem 460 milijuna dolara na produkciju i promociju Puta vode čime je film jedan od najskupljih svih vremena. Dugo očekivani nastavak bio je najgledaniji naslov u kinima diljem svijeta kad je konačno stigao u kina u prosincu 2022. godine i zadržao se među top 5 najgledanijih 10 tjedana zaredom.

U glavnim ulogama su Zoe Saldaña i Sam Worthington, a treći film u planu je za prosinac 2024., dok su četvrti i peti u planu u narednim godinama. Avatar: Put vode još uvijek možete pogledati i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala