Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Avatar: Put vode apsolutni vladar kina i tijekom Nove godine
Ukupna zarada zasad iznosi 1,39 milijarde dolara

"Avatar: Put vode" apsolutni vladar kina i tijekom Nove godine

Foto: YouTube

Početkom 2023. godine u kinima je , očekivano, najgledaniji naslov bio novi nastavak Avatara Jamesa Camerona, Avatar: Put vode.

Ambiciozni i ekstremno skup nastavak globalnog hita iz 2009. godine u planu i razvoju je bio više od deset godina te je nekoliko puta odgađan kako bi Cameron proširio svoju ideju i priču na više nastavaka. Nastavci su čekali i razvoj nove tehnologije koja mu je omogućila revolucionarno snimanje pod vodom, a sudeći prema reakcijama publike i globalnoj zaradi – čekanje se isplatilo.

Protekli, novogodišnji vikend u Sjevernoj Americi donio je očekivanu zaradu od 63,4 milijuna dolara tako da trenutno broji 440,5 milijuna dolara na tom tržištu plus još 956,9 milijuna na međunarodnom. Ukupna zarada dakle iznosi 1,397 milijarde dolara što je fenomenalna brojka, ali sudeći po troškovima produkcije i marketinga sve ispod 2 milijarde dolara neće se smatrati profitom.

Avatar: Put vode tako je trenutno 15. po redu film po zaradi na svijetu čime je za dlaku prestigao Disneyev i Marvelov Black Panther koji je 2018. zaradio 1,382 milijarde dolara, a nalazi se tik iza fantastične avanture Harry Potter i darovi smrti 2. dio koja je 2011. zaradila 1,342 milijarde.

Nastavak Avatara u hrvatskim kinima u redovitoj distribuciji nalazi se od 15. prosinca 2022. te je također najgledaniji naslov. Glavne uloge imaju Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet i Michelle Yeoh.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala