Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Podijeljene reakcije na Babylon Damiena Chazellea: od oduševljenja do zgražanja
Krajem godine i početkom sljedeće saznat ćemo hoće li film stvarno privući gledatelje

Podijeljene reakcije na "Babylon" Damiena Chazellea: od oduševljenja do zgražanja

Foto: YouTube

Paramount je predstavio svoj novi film, dramu Babylon hvaljenog filmaša Damiena Chazellea koja donosi priču o pretjerivanju i ekscesima tijekom ranog Hollywooda.

Film je imao posebnu, ranu projekciju u Samuel Goldwyn Theater kinu na Beverly Hillsu nakon koje je pokrenuo lavinu raznih reakcija. Chazelle navodi da ga je za Babylon inspirirala metaforična drama Slatki život talijanskog filmaša Federica Fellinija, glazbena drama Nashville Roberta Altmana i trilogija Kum. Glavne zvijezde Babylona su Margot Robbie, Diego Calva i Brad Pitt, a tu su još i Tobey Maguire, Jean Smart, Li Jun Li te Jovan Adepo.

Reakcije idu od toga da neki smatraju da će Babylon biti najveći hit ove godine, a moguće i svih vremena, neki smatraju kako je Chazelle ovime potvrdio svoju genijalnost te da je riječ o njegovom ljubavnom pismu filmskoj industriji, neki hvale Margot Robbie te ovo nazivaju njezinom ulogom života, dok neki film nazivaju ambicioznim neredom, katastrofom, najgorim ljubavnim pismom Hollywoodu.

No, film u trajanju od 188 minuta svakako vraća Chazellea u utrku za razne nagrade nakon što je 2016. godine postao najmlađi redatelj koji je osvojio Oskara u toj kategoriji (La La Land). Biografska drama First Man o Neilu Armstrongu i glazbena drama Ritam ludila također su osvojili simpatije kritike i publike te razne nagrade.

Radnja je smještena u Los Angeles u kasne 1920-e i donosi priču o filmskoj industriji i prijelazu s nijemih filmova na zvučne zahvaljujući izumu sinkroniziranog zvuka. Pitt glumi zvijezdu nijemog filma, a Robbie je ikona tih godina. Hollywood se mijenja, a oni se moraju prilagoditi i mijenjati zajedno s njim kako bi ostali relevantni.

Babylon će američku premijeru imati 23. prosinca, a u naša kina trebao bi stići početkom 2023. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala