Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odlično otvaranje za Marvelov Black Panther: Wakanda zauvijek
Prvi vikend prikazivanja zaradio je 330 milijuna dolara

Odlično otvaranje za Marvelov "Black Panther: Wakanda zauvijek"

Foto: YouTube

Marvelov najnoviji film, Black Panther: Wakanda zauvijek (Black Panther: Wakanda Forever) uspio je osvojiti kina diljem svijeta!

Film je na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi zaradio fenomenalnih 180 milijuna dolara i time je srušio dosadašnji rekord otvaranja za studeni koji su držale Igre gladi: Plamen iz 2013. sa 158 milijuna dolara. Wakanda zauvijek je i u ostatku svijeta ostvarila odličnu zaradu od 150 milijuna dolara na 55 međunarodnih tržišta, što je ukupno 330 milijuna dolara diljem svijeta.

Kod uspjeha ovog nastavka uvijek se vrijedi prisjetiti kako on dolazi s tužnim tonom budući da je zvijezda Black Panther iz 2018. godine, Chadwick Boseman, preminuo nakon borbe sa zloćudnom bolesti sa samo 43 godine. Filmaši stoga nisu imali lagan zadatak, a redatelj i jedan od scenarista Ryan Coogler morao je prilagoditi nastavak kako bi odali počast preminulom glumcu. Wakanda zauvijek počinje tako što se kraljevstvo Wakande mora nositi sa smrću kralja T'Challe što su kritičari iznimno pohvalili jer preslikava stvarnost.

Snimanje nastavka suočilo se s nizom drugih problema: produkcija teška 250 milijuna dolara odvijala se tijekom najgore COVID-19 situacije, a zbog ozljede jedne od zvijezda, Letitije Wright, snimanje je također moralo biti pauzirano. Prije četiri godine kad je Black Panther stigao u kina bila su dva tržišta koja su donosila veliku zaradu: Kina i Rusija. Kina je tijekom pandemije koronavirusa postala sve manje pristupačna za holivudske filmove, a u Rusiji se film ne prikazuje zbog njihove agresije na Ukrajinu. Zbog svega navedenog studio niti ne očekuje da nastavak prijeđe zaradu od 1,4 milijarde dolara kao prethodnik, ali naredni tjedni će pokazati je li to ipak moguće.

Ipak, Wakanda zauvijek ima drugo najbolje otvaranje ove godine u Sjevernoj Americi, ispred njega je jedan drugi Marvelov naslov i to Doktor Strange u multiverzumu ludila, ali i treće najbolje otvaranje u vrijeme pandemije (ispred su navedeni Doktor Strange i Spider-Man: Put bez povratka s 260 milijuna dolara).

Film Black Panther: Wakanda zauvijek u hrvatska kina također je stigao 10. studenog u redovitoj distribuciji. Glavne uloge imaju Martin Freeman, Angela Bassett, Tenoch Huerta, Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba, Dominique Thorne i Michaela Coel.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala