Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Epska drama The Woman King s Violom Davis najgledanija u američkim kinima
Još jedan potencijalni favorit za Oskara stigao je u odabrana kina

Epska drama "The Woman King" s Violom Davis najgledanija u američkim kinima

Foto: YouTube

Povijesna epska akcijska drama The Woman King stigla je u američka kina te svoj prvi vikend prikazivanja završila na prvom mjestu gledanosti.

Odlične kritike i dojmovi gledatelji na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu sigurno su imali dio zasluge što je svoj prvi vikend u Sjevernoj Americi film zaradio 19 milijuna dolara što je puno više od očekivanog: projekcija je bila između 15 i 18 milijuna dolara, a u studiju Sony smatrali su da će početna zarada na domaćem tržištu biti maksimalno 12 milijuna dolara.

Odlična početna zarada i više je nego dobar znak za studio budući da je samo produkcija za The Woman King koštala 50 milijuna dolara, a tu su još deseci milijuna potrošeni na marketinške troškove plus premijera na TIFF-u.

U režiji Gine Prince-Bythewood te prema scenariju koji je napisala s Danom Stevens povijesna drama donosi istinitu priču o isključivo ženskoj jedinici poznatoj kao Agojie koje su branile zapadnoafričko Kraljevstvo Dahomej od 17. do 19. stoljeća. Film je inspiriran stvarnim događajima i prati Naniscu (Viola Davis) i ambicioznu regruterku Nawi (Thuso Mbedu) dok se bore protiv neprijatelja koji su porobili njihove ljude i oskvrnuli njihovu čast. Ta je vojna jedinica bila je inspiracija za Doru Milaje u Marvelom Black Panther, a ova priča još nikad nije bila ispričana na ovakav način.

U ostalim ulogama su Lashana Lynch, John Boyega, Adrienne Warren, Sheila Atim, Jayme Lawson, Hero Fiennes Tiffin, Masali Baduza, Angélique Kidjo, Jimmy Odukoya, Thando Dlomo, Jordan Bolger, Zozibini Tunzi, Makgotso M i Siv Ngesi.

The Woman King zasad nema datum premijere u našim kinima, a u Ujedinjeno Kraljevstvo i neke europske zemlje trebao bi stići sredinom listopada.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala