Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Eddie Redmayne dobit će Golden Eye Award na Filmskom festivalu u Zürichu
Primit će nagradu za postignuća u karijeri, a na Festivalu će biti predstavljen i njegov novi film "The Good Nurse"

Eddie Redmayne dobit će Golden Eye Award na Filmskom festivalu u Zürichu

Foto: Depositphotos

Oskarovac Eddie Redmayne dodat će još jedno priznanje svojoj bogatoj kolekciji nagrada i to već ovog rujna.

18. Filmski festival u Zürichu, koji se ove godine održava od 22. rujna do 2. listopada, nagradit će Redmaynea nagradom Golden Eye za njegova postignuća u karijeri. Nagrada će mu biti dodijeljena uživo, 25. rujna, prije europske premijere trilera Tobiasa Lindholma The Good Nurse. Iako je Redmayne javnosti možda postao najpoznatiji po ulozi Newta Scamandera u franšizi Čudesne zvijeri, u umjetničkim krugovima je cijenjen zbog uloge fizičara Stephena Hawkinga u biografskoj drami Teorija svega (za što je nagrađen Oscarom) te u također biografskom filmu Aaron Sorkina Čikaška sedmorka.

„Eddie Redmayne jedan je od najsvestranijih glumaca suvremene kinematografije. On svojim likovima daje rijetku ljudsku dubinu i osvaja nas svojim nevjerojatnim talentom ekspresija. Eddie je već bio u Zürichu 2007. godine kada je igrao glavnu ulogu uz Julianne Moore u drami Okrutna milost. Tada je bio pridošlica, a sad se vraća kao dobitnik Oscara tako da smo jako uzbuđeni. U The Good Nurse Redmayne još jednom dokazuje svoju svestranost glumačkom izvedbom koja će vas prikovati za sjedala“, o izboru Redmaynea je rekao filmski kritičar i umjetnički direktor Festivala Christian Jungen.

U biografskoj kriminalističkoj drami The Good Nurse, koja će na Netflixu biti dostupna od 26. listopada, Redmayne se nalazi u ulozi medicinskog tehničara koji je kasnije proglašen serijskim ubojicom. Radnja prati priču o Amy (Jessica Chastain), suosjećajnoj medicinskoj sestri koja je iscrpljena neprestanim noćnim smjenama na intenzivnoj. Pomoć dolazi u obliku Charlieja (Redmayne) koji na prvu djeluje empatično i pametno, ali nakon niza tajanstvenim smrti pacijenata krene istraga koja će u središte staviti upravo njega.

Film se temelji prema istinitim događajima o Charlesu Cullenu koji je na kraju priznao ubojstva oko 40 pacijenata u svojoj 16-godišnjoj karijeri medicinskog tehničara, ali brojka je sigurno puno veća – procjena je oko 400 žrtava. U ostalim ulogama su Kim Dickens, Noah Emmerich, Malik Yoba i Ajay Naidu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala