Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Izvrsna španjolska serija Vrijeme između krojenja na malim ekranima
Nagrađivana španjolska serija temelji se na istoimenom hit romanu Maríje Duenas

Izvrsna španjolska serija "Vrijeme između krojenja" na malim ekranima

Od četvrtka 25. kolovoza na Prvom programu HRT - HTV 1 u 21:05 prikazuje se izvrsna španjolska dramska serija Vrijeme između krojenja, snimljenu prema uspješnici Maríje Duenas El tiempo entre costuras. Nagrađivana serija pripovijeda život krojačice Sire koja zbog ljubavi prema jednome muškarcu napušta Madrid gdje se već osjećaju napetosti u osvit Španjolskoga građanskog rata te odlazi u marokanski grad Tanger. Ondje se slučajno nađe u špijunskoj mreži.

Roman je bio hit u Španjolskoj, prodan je u tri milijuna primjeraka, ima više od 37 izdanja. Preveden je na više od 35 jezika, a u Hrvatskoj kao Vrijeme između krojenja. Roman je dobio mnoge nagrade i potaknuo je veliki interes u svijetu. Prodavao se u više od 75 zemalja.

Između ljubavi i obveze... Dok Engleska, Njemačka i ostale velesile jure prema strašnom Drugom svjetskom ratu, Siru nagovore da se vrati u Madrid gdje dobiva novi identitet i upušta se u najopasniji pothvat svoga života. Kao omiljenu krojačicu suprugâ nacističkih časnika, Siru uvlače u mračni svijet špijunaže i političkih zavjera prepunih ljubavi, spletki i izdaja.

Između rata i mira... U Madridu Španjolski građanski rat samo što nije počeo. Sira napušta majku i zaručnika te iz hira slijedi zgodnoga ljubavnika u Maroko. No uskoro ostaje napuštena, uništena i osamljena u toj egzotičnoj zemlji. Među neobičnom skupinom Europljana zatočenih ondje zbog pogoršanja političke situacije u Europi Sira se okreće svome talentu koji je može spasiti - krojenju prekrasne odjeće.

Između mladosti i zrelosti... S dvanaest godina Sira Quiroga mete podove u krojačnici svoje samohrane majke. S četrnaest godina počinje učiti zanat. S navršenih dvadeset godina ona ga je već izučila i upoznaje skromnog činovnika. No sve se promijeni kada u njezin život neočekivano uđu dvojica karizmatičnih muškaraca. Privlačni prodavač i otac kojega nikad nije upoznala.

U prvoj epizodi odlazimo u Marokanski grad Tetuan, u listopad 1936. godine. Svjetlo koje gori na jednom prozoru u tipičnome marokanskom naselju otkriva aktivnost dviju uznemirenih žena. Jedna veže pištolje na tijelo mlađe. Glas mlađe žene pripovijeda nam o nekim prošlim vremenima na nekome drugom mjestu.

Madrid, 1921. Malena Sira Quiroga uči uvlačiti iglu u konac pod nježnim i brižnim pogledom svoje majke Dolores. Majka i kći dolaze u krojačku radionicu gđe Manuele gdje je Dolores krojačica, a Sira djevojka za sve. Gđa Manuela uporno govori da će malena biti velika krojačica. Sira ne poznaje svoga oca i ne pokazuje osobit interes za to. Nekoliko godina poslije Sira radi u krojačkoj radionici i stasala je u lijepu ženu. Njezina prijateljica Paquita se udaje i moli Siru da joj doradi majčinu vjenčanicu.

Kako bi proslavile Paquitine zaruke, Sira i naučnice iz radionice odlaze na zabavu na proštenju. Ondje Sira upozna Ignacija koji je otprati kući i stidljivo poljubi. Sira i Ignacio počnu zajedno izlaziti. Ignacio položi ispit za državnog službenika i zaprosi Siru. Sirina majka je oduševljena viješću. Politička situacija je vrlo nestabilna i Dolores lakne jer Ignacio ima sjajan posao i može uzdržavati Siru. Sira nije zaljubljena u njega, ali prepušta se njegovoj ljubavi.

U seriji glume Adriana Ugarte (Sira), Raúl Arévalo (Ignacio), Elvira Mínguez (Dolores), Elena Irureta (gđa Manuela), Pepa Rus (Paquita), Mari Carmen Sánchez (Candelaria), Rubén Cortada (Ramiro Arribas), Carlos Olalla (Gonzalo), Tristán Ulloa (Juan Luis Begbeder), Francesc Garrido (Claudio Vázquez), Alba Flores (Jamila).

Scenarij popisuju Susana López Rubio, Alberto Grondona i Carlos Montero, a režiju Inaki Mercero, Inaki Penafiel i Norberto López Amado.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala