Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Press projekcijom Šestog autobusa započeo prvi dan Pulskog filmskog festivala
Svečanost otvorenja očekuje nas večeras s početkom u 21:30h

Press projekcijom "Šestog autobusa" započeo prvi dan Pulskog filmskog festivala


Prvi dan 69. Pulskog filmskog festivala započeo je press projekcijom filma Šesti autobus, redatelja Eduarda Galića, koji će publika imati priliku premijerno vidjeti večeras na svečanom otvorenju Festivala.

Nakon filma, predstavnicima medija obratila se direkcija festivala - Pavo Marinković, umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala i Tanja Miličić, ravnateljica Javne ustanove Pula film festival.

Ravnateljica Miličić zahvalila je brojnim predstavnicima medija na interesu i poželjela im ugodnih i zanimljivih osam dana u Puli, a u svom pozdravnom govoru Pavo Marinković je, osim projekcija domaćih i međunarodnih filmova, od kojih je šest koprodukcija, istaknuo i važnost Industrijskog programa u sklopu kojeg će se ukazati na izazove s kojima se susreće ne samo Festival, nego i cijela hrvatska kinematografija.

Ekipa filma u sastavu: Eduard Galić, redatelj, producenti Dominik Galić i Robert Piršl, koproducent Dario Domitrović, glumci Marko Petrić i Rade Vulin, predstavila je svoj film u foajeu Kina Valli nakon press projekcije.

Redatelj Eduard Galić zahvalio je čitavoj filmskoj ekipi na danom maksimumu i čestitao glumcima na izvanrednim ulogama. Naglasio je kako je ovo tema kojom se kroz razne forme bavi već dugi niz godina pa se snimanje filma samo po sebi nametnulo. Iako je priznao da mu je otegotna okolnost bila ta što o samoj temi jako puno zna pa je, po riječima njegovog sina Dominika koji je film producirao, trebalo pronaći kompromisno rješenje ne bi li film ostao zanimljiv i ljudima koji o toj tematici ne znaju toliko. Glumci Petrić i Vulin složili su se da je scenarij izuzetan, vrlo potresan i dokumentaristički, ali i da im je veliki užitak kako međusobno surađivati tako i učiti od velikog redatelja Eduarda Galića, koji im je pružio ogromnu priliku.

Svečanost otvorenja očekuje nas večeras s početkom u 21:30. Voditelji programa svečanog otvorenja su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a himnu Republike Hrvatske izvest će Natali Dizdar. Najavljen je dolazak predsjednika Zorana Milanovića, ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, župana Istarske županije Borisa Miletića i gradonačelnika Grada Pule Filipa Zoričića.

Program, detaljni raspored svih projekcija kao i sve ostale informacije možete pronaći na službenoj stranici Festivala www.pulafilmfestival.hr

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala