Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Svečanu dodjelu Oskara zasjenila agresija Willa Smitha
Glumac, koji je kasnije osvojio Oskara, na pozornici je ošamario Chrisa Rocka radi komentara o njegovoj ženi

Svečanu dodjelu Oskara zasjenila agresija Willa Smitha

Sinoć su dodijeljene najprestižnije filmske nagrade Oskar, čiju je svečanu dodjelu zasjenio incident koji se dogodio u posljednjem satu prijenosa. Kada je Chris Rock došao na pozornicu najaviti dobitnika najboljeg dokumentarnog filma, prije najave je nabacio nekoliko šala, a jedna od njih nije najbolje sjela Willu Smithu. Rock se osvrnuo na ćelavu glavu Jade Pinkett Smith, Smithove supruge koja se posljednjih nekoliko godina bori s alopecijom, odnosno gubitkom kose. Smithu se toliko nije svidjela Rockova šala da je pojurio na pozornicu, ošamario Rocka i zaprijetio mu da prestane spominjati njegovu ženu.

Iako su kasnije osudili nasilje, iz filmske Akademije nisu poduzeli nikakve sankcije protiv Smitha, koji je poslije i osvojio Oskara za najbolju mušku ulogu za film Kralj Richard. U svom se govoru zahvalio i spominjao ljubav, ispričavši se, ali ne izravno Rocku kojeg je udario. Iako bi radi ovog napada Smith mogao završiti na šest mjeseci u zatvoru i platiti pozamašnu kaznu, Rock je odlučio da ipak neće podići tužbu protiv njega.

Što se tiče same dodjele nagrade, najviše zlatnih kipića otišlo je filmu Dina redatelja Denisa Villeneuvea. Od deset nominacija, film je osvojio čak šest nagrada i to za najbolji zvuk, vizualne efekte, produkcijski dizajn, montažu, kinematografiju te za originalnu glazbu.

Najboljim filmom proglašen je film CODA, koji je ušao u povijest kao prvi film velikog streaming servisa (Apple TV+), koji je osvojio nagradu za najbolji film. CODA je također osvojila i nagradu za najbolji adaptirani scenarij, a zlatni kipić otišao je i u ruke Troya Kotsura, tek drugog gluhog glumca koji je osvojio Oskara.

Najboljim glavnim glumcem proglašen je već spomenuti Smith, dok je najboljom glavnom glumicom proglašena Jessica Chastain za ulogu u filmu The Eyes of Tammy Faye. Ovogodišnji najbolji sporedni glumac je Kotsur dok je priznanje za najbolju sporednu žensku ulogu dobila Ariana DeBose za izvedbu u filmu West Side Story. Zanimljivo je da je Rita Moreno za istu tu ulogu dobila Oskara 1961. godine.

Iako je imao najviše nominacija, njih čak 12, film The Power of the Dog dobio je samo jednu nagradu, koja je otišla u ruke redateljice Jane Campion.

Cjelokupni popis dobitnika ovogodišnjih Oskara možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #16
    0 0
    buffalobill buffalobill @ 2.4.2022. 8:52

    ma promasena je da Aya, u svakom slucaju pretjerana, ali nekako mi je pun kufer tog nasilja

  • #15
    0 0
    buffalobill buffalobill @ 1.4.2022. 22:58

    nadam se da je, ali nisam siguran

  • #14
    0 0
    aya aya @ 1.4.2022. 22:54

    Usporedba ti je totalno promašena.

  • #13
    0 0
    buffalobill buffalobill @ 1.4.2022. 22:42

    zaboravila si spomenuti da se njegov sin pohvalio s reakcijom oca na twiteru, znaci budaletine cijela obiteljno ako gledamo u sirem kontekstu ovog sto se sad desava , nema razlike izmedju Putna protiv kojeg sad svi seremo i tih amera, isti su

  • #12
    0 0
    aya aya @ 1.4.2022. 22:05

    Kao prvo, Jada nije ćelava, nego ima obrijanu glavu. Od alopecije ima jednu tanku crtu. Kao drugo, zbog čega je to Chris morao znati? Kao treće, Willu Smithu je svaka druga šala u Princu iz Bel Aira bila o ćelavosti. Konačno, Will se smijao, sve dok nije primijetio kako je Jada zakolutala očima. Onda je kao pesek odjurio braniti "čast" žene, koja ga je otvoreno varala sa sinovim prijateljem, kojega su čak i na godišnji vodili sa sobom. Toliko o obitelji Smith.

Pogledaj sve komentare (16)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala