Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Robert Downey Jr. i Shane Black rade film o Parkeru za Amazon
Dvojac ponovno surađuje i to na novom filmu prema romanima Donalda E. Westlakea

Robert Downey Jr. i Shane Black rade film o Parkeru za Amazon

Foto: Depositphotos

Robert Downey Jr. ponovno surađuje s filmašem Shaneom Blackom!

Downey i Black rade na novom filmu za Amazon i to o Parkeru, liku iz romana Donalda E. Westlakea, a Black osim režije radi i scenarij s Anthonyjem Bagarozzijem (Dobri momci) i Chuckom Mondryjem. Lik Parkera upoznali smo 1962. godine u Westlakeovom romanu The Hunter u kojem je predstavljen kao profesionalni lopov kojeg je bivši suradnik ostavio da umre pa ga Parker ostatak romana pokušava pronaći. Lik Parkera je svojevrsni anti-junak i protagonist je 24 romana koje je napisao Westlake.

Knjiga je već imala svoje filmske adaptacije 1967. godine akcijskim trilerom Point Blank s Leejem Marvinom i 1999. godine kad je Mel Gibson glumio Portera u filmu Vraćanje duga. Najnovija ekranizacija je ona iz 2013. godine s Jasonom Stathamom u krimi trileru Parker u kojem je Stathamu partnerica bila Jennifer Lopez.

Joel Silver, Val Kilmer, Michelle Monaghan, Robert Downey Jr. i Shane Black na premijeri filma Cmok Cmok Bang Bang 2005. godine

Prva suradnja između Downeya i Blacka bila je 2005. godine na hvaljenoj crnoj komediji Cmok Cmok Bang Bang koja je zaslužna za početak oporavka Downeyeve karijere nakon duge borbe sa zloupotrebom droge. Downey je uvijek otvoreno govorio o tome kako mu je Black s ulogom u filmu pomogao dobiti ulogu Iron Mana u Marvelovom filmu što ga je ponovno potvrdilo kao superzvijezdu. Glumac je na neki način vratio uslugu kad je angažirao Blacka za Iron Man 3.

Downeya smo nakon epskog hita Osvetnici: Završnica mogli gledati samo u obiteljskoj komediji Dolittle koja nije najbolje prošla kod kritike i publike, a trenutno radi iza kamere kao producent za HBO seriju Perry Mason. Blackov zadnji redateljsko-scenarističi projekt bio je Predator: Evolucija iz 2018. godine.

Još nije poznato u kojem točno smjeru će ići novi film o Parkeru i kada ga možemo očekivati, a iz Amazona zasad nemaju komentara o projektu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala