Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Eternals najgledaniji u kinima, ali imaju najnižu ocjenu filma iz MCU-a
Poznata glumačka imena nisu potakla dodatni interes koji su u Marvelu očekivali

"Eternals" najgledaniji u kinima, ali imaju najnižu ocjenu filma iz MCU-a

Foto: YouTube

Marvelov novi film iz Marvel Cinematic Universea, Eternals, protekli je imao premijeru diljem svijeta te se bez problema našao na prvom mjestu gledanosti u Sjevernoj Americi i u većini zemalja.

Zarada u Sjevernoj Americi tako za prva tri dana iznosi 71 milijun dolara što je četvrto najbolje vikend otvaranje tijekom pandemije: trenutno vodi Venom 2 (90 milijuna dolara), a nakon njega se nalaze Black Widow (80,3 milijuna) te Shang-Chi i legenda o deset prstenova (75,3 milijuna). U ostatku svijeta novi naslov iz MCU-a zaradio je 90,7 milijuna dolara što znači trenutno ukupnu zaradu od 161,7 milijuna dolara. Film je startao na nekoliko većih tržišta, uključujući Južnu Koreju (14,4 milijuna), Ujedinjeno Kraljevstvo (7,1 milijun), Francusku (6,7 milijuna), Meksiko (5,7 milijuna), Australiju (5 milijuna) i Italiju (4,6 milijuna).

Ovaj tjedan Eternalsi stižu na još dva veća tržišta, Rusiju i Indoneziju s tim da se još ne zna kad će biti prikazan u Kini. Naime, ovo je prvi Marvelov film u kojem se nalazi gay superjunak na ekranu te je zbog toga zabranjen na nekim tržištima u kojima je homoseksualnost kažnjiva (Kuvajt, Katar i Saudijska Arabija).

No, u Marvelu su očekivali barem 75 milijuna dolara tijekom prvog vikenda u Sjevernoj Americi, a kritike i ocjene im ne idu u prilog. Eternals je jedini film iz MCU-a koji ima rotten ocjenu na portalu Rotten Tomatoes (49%), a gledatelji su mu dali nešto bolju ocjenu za CinemaScore (B). Iako ocjena B sama po sebi nije loša, gledatelji su uvijek s većim entuzijazmom ocjenjivali Marvelove filmove. Najniža ocjena dosad je bila B+ za Thor iz 2011. godine, dok svi ostali filmovi iz MCU-a imaju ocjenu A.

Film je režirala Chloé Zhao, a radnja prati izvanzemaljsku rasu Eternalse čiji je zadatak štititi čovječanstvo od kozmičkih bića Deviantsa. Glumačku postavu čine mahom zvučna imena kao što su Gemma Chan, Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Angelina Jolie, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan, Richard Madden i Kit Harington.

Film Eternals kod nas je preveden kao Vječnici, a u hrvatskim kinima također igra od 4. studenog i nalazi se na prvom mjestu gledanosti.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala