Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Veliki uspjeh filma Brzi i žestoki 9 i u Sjevernoj Americi
Skoro 10 dana nakon premijere u ostatku svijeta film je konačno stigao na 'domaće tržište' i srušio rekord za prvi vikend prikazivanja

Veliki uspjeh filma "Brzi i žestoki 9" i u Sjevernoj Americi

Foto: YouTube

Universalova franšiza Brzi i žestoki ne prestaje obarati rekorde!

Najnoviji film Brzi i žestoki 9 u većinu zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatsku, u redovitu distribuciju stigao je još 17. lipnja i gledanost mu je odlična, ali svi su čekali premijeru ove oktanske sage na domaćem tržištu – Sjevernoj Americi. Film je tamo konačno stigao u petak i ostvario je fantastičan start: 70 milijuna dolara u prvom vikendu što je apsolutni rekord za prvi vikend i to ne samo tijekom pandemije, već od 2019. godine i filma Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera!

Naravno, film ima veliku gledanost u cijelom svijetu tako da je dosad zaradio ukupno skoro 405 milijuna dolara i već je sad na petom mjestu po zaradi u franšizi: iza njega su Brzi i žestoki: Povratak (363 milijuna), Prebrzi i prežestoki (236 milijuna), prvi film iz 2001. godine (207 milijuna) te Tokio Drift (158 milijuna dolara). Dosad najveću zaradu imaju Brzi i žestoki 7 koji su 2015. zaradili 1,5 milijarde dolara (prvi vikend prikazivanja 147 milijuna dolara), a osmica 1,2 milijarde (prvi vikend 98 milijuna dolara) prije četiri godine.

Ovaj uspjeh film duguje i tome što je zbog pandemije pomaknut čak više od godinu dana, odluku koju je još jednom pohvalio predsjednik Universalove domaće distribucije Jim Orr: "Hrabra odluka da pomaknemo F9 bila je apsolutni pogodak. Naš film dodatno je pokrenuo domaća kina i na ovaj način nas čeka odlično filmsko ljeto."

Kritičari nisu toliko oduševljeni filmom, ali pohvalili su kaskadere i režiju Justina Lina, dok većina kritike ide na slab scenarij i nerealne akcijske scene.

U najnovijem nastavku Vin Diesel kao Toretto morat će prekinuti miran život kako bi krenuo u najopasniju misiju dosad jer mu je neprijatelj ni manje, ni više, već njegov otuđeni brat Jakob (John Cena). U ostalim ulogama su Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris Ludacris Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Charlize Theron, Helen Mirren i Michael Rooker.

Brzi i žestoki 9 i u hrvatskim kinima nalaze se na prvom mjestu gledanosti.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala