Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pobjednici Eurosonga ipak će na testiranje na droge
Nakon incidenta u Green Roomu gdje su neki vidjeli uporabu nedozvoljenih sredstava, Måneskin će dobrovoljno na testiranje

Pobjednici Eurosonga ipak će na testiranje na droge

Foto: YouTube

Bend Måneskin u subotu je pobijedio na ovogodišnjem Eurosongu, a kako to uvijek biva pobjednik je opet podijelio javnost. No, osim (ne)zadovoljstva pobjednikom ovaj put je u igru ušlo i još nešto!

Naime, tijekom proglašenja pobjednika u Rotterdamu u Nizozemskoj, kamera je prikazala slavlje članove benda kad se glavni pjevač Damiano David nakratko sagnuo nad stol što su neki protumačili kao da je krenuo ušmrkavati drogu iako je pjevač kasnije na službenoj pressici to jasno opovrgnuo.

"Gitarist Thomas Raggi je strgao čašu... ja se ne drogiram. Ljudi, molim vas da to ne govorite. Zbilja, nemojte to govoriti. Nikakav kokain, molim vas, ne govorite to", rekao je.

Budući da se snimka navodnog incidenta proširila društvenim mrežama i internetom, mnogi su se zapitali kako European Broadcasting Union (EBU) može prijeći preko takvog navodnog događaja. Jučer su organizatori rekli: "Svjesni smo kakve je spekulacije izazvao određeni video isječak talijanskih pobjednika Eurosonga u Green Roomu", te su dodali kako su svi članovi benda čvrsto odbacili mogućnost korištenja droga, a sam David je dobrovoljno rekao kako će se testirati čim se vrati kući.

"Štoviše, bend je zatražio test odmah u subotu navečer, što EBU nije mogla odmah organizirati", navode organizatori te dodaju: "Bend, njihovi zastupnici i šef delegacije obavijestili su nas kako nikakve droge nisu nađene u Green Roomu te su potvrdili kako se na njihovom stolu razbila čaša koju je pjevač krenuo čistiti. EBU potvrđuje da je potrgana čaša nađena na njihovom mjestu. Snimku i dalje pažljivo provjeravamo."

Kako su se šuškanja nastavila, zastupnici Måneskina objavili su kako će test na droge biti napravljen danas, u ponedjeljak. Nije poznato što će se dogoditi ako David bude pozitivan, ili ako EBU na snimci pronađu nešto sumnjivo.

Podsjetimo, Italija je bila apsolutni favorit na kladionicama i u subotu je pobijedila na 65. Eurosongu s pjesmom Zitti E Buoni s 524 boda, na drugom mjestu se našla predstavnica Francuske, pjevačica Barbara Pravi s pjesmom Voilà koja je dobila 499 bodova, a na trećem mjestu je Švicarska, odnosno Gjon's Tears s pjesmom Tout l'Univers koja ima 432 boda.

Måneskin čine spomenuti pjevač Damiano David, basistica Victoria De Angelis, gitarist Thomas Raggi i bubnjar Ethan Torchio koji su u ožujku pobijedili na talijanskom prestižnom glazbenom festivalu Sanremo. Njihova pobjeda označila je treću pobjedu za Italiju, a posljednji put Italija je pobijedila 1990. godine. "Cijeloj Europi i cijelom svijetu želimo poručiti da rock and roll nikad ne umire!", viknuo je oduševljeni David na pozornici nakon pobjede.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala