Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pet odličnih sportskih filmova koje morate pogledati!
Motivirajući, zabavni, dramatični, smiješni... Odabrali smo za vas samo 5 od mnoštva odličnih sportskih filmova

Pet odličnih sportskih filmova koje morate pogledati!

PLAĆENI ČLANAK

Kroz godine je snimljeno zaista mnogo sportskih filmova. Neki od njih na svoje gledatelje mogu djelovati izuzetno motivirajuće, dok su drugi zabavni i tu da nas nasmiju. Iako ovaj zadatak nije nimalo lak, pokušali smo izvući pet najboljih sportskih filmova koji bi trebali pomoći u lakšem podnošenju ovih teških vremena, nebitno o tome koji je njihov podžanr (drama, komedija, triler i sl.)

Zamjene (The Replacements)

Nakon što se igrači NFL momčadi iz Washingtona odluče na štrajk, u klub dolazi iskusni trener Jimmy McGinty (Gene Hackman), kako bi pokušao okupiti zamjensku ekipu koja će odigrati sezonu do kraja. McGinty prihvaća izazov koji je stavljen pred njega te u svojoj ekipi okuplja urnebesnu grupu igrača koju predvodi Shane Falco (Keanu Reeves). Falco je bivši igrač koji je optužen da je u svojoj igračkoj prošlosti namjestio utakmicu, ali ima potpuno povjerenje McGintyja da će na terenu biti vođa ovoj nesvakidašnjoj grupi igrača u kojoj je teško reći gdje joj je glava, a gdje rep.

Sve za lovu (Two For The Money)

Glavni lik filma Two For The Money je Brandon Lang (Matthew McConaughey). Riječ je o bivšem sportašu koji se umirovio zbog ozljede. Njega zapošljava Walter Abrams (Al Pacino), koji je vlasnik velike kladioničarske tvrtke u doba kada se klađenje još nije odvijalo putem Interneta i kada igračima nisu bile dostupne stranice za pomoć kao sportskokladenje24 i slične. Pod pseudonimom John Anthony, Lang će pomagati Abramsu na način da će igračima predlagati što da odigraju, a Abrams će ubirati svoj postotak. Njihova suradnja djeluje savršeno sve dok ova dvojica ne počnu jedan drugog tjerati do svojih maksimuma. 

Rudy

Rudy je priča o Danielu Ruettigeru (Sean Astin) te se bazira na istinitim događajima. Ruettiger, inače svima poznat pod nadimkom Rudy, od malena je navijač sveučilišne ekipe američkog nogometa - Notre Damea. Tu je ljubav naslijedio od svog ova, baš kao i njegova braća. Svi oni zajedno žive u malenom rudarskom mjestašcu i čini se kao da im je karijera u tom poslu već predodređena. No, Rudy je sam sebi obećao da će jednog dana zaigrati za Notre Dame te se unatoč negodovanju obitelji i svojim fizičkim predispozicijama da uspije, odlučuje pokušati ostvariti svoj san.

Rocky

Malo tko danas ne zna za serijal Rocky. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) jer boksač iz Philadelphije koji ima puno potencijala, ali ga ne koristi ni približno koliko bi mogao. Kada svjetski prvak Apollo Creed (Carl Weathers), u svrhu svoje samopromocije, odluči pružiti borbu za titulu nekom od manje poznatih boksača, sasvim slučajno se ispostavlja da je Rocky njegov idealni protivnik. Tako će se glavnom junaku filma pružiti šansa kakva dolazi jednom u životu, a on će učiniti sve kako bi se na najbolji mogući način pripremio za tu borbu života.

Trener Carter (Coach Carter)

Coach Carter je još jedan od filmova s popisa koji su snimani po istinitom događaju. Ken Carter (Samuel L. Jackson) je košarkaški trener koji dolazi trenirati ekipu u svojoj bivšoj srednjoj školi. Međutim, ovdje nije riječ o bilo kakvim učenicima, već o učenicima koji zaista nisu imali lak život i odrastaju u lošim uvjetima. Trener Carter morat će dati sve od sebe kako bi prije svega uveo veliku dozu discipline među ove, od drugih odbačene, mlade ljude.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala