Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Joker postao prvi stripovski film s najviše nominacija za Oskare
Objavljene su nominacije za ovogodišnju nagradu Oskar, a "Joker" predvodi s 11 nominacija

"Joker" postao prvi stripovski film s najviše nominacija za Oskare

Objavljene su nominacije za ovogodišnju dodjelu najprestižnijih filmskih nagrada - Oskare!

Film Joker, sniman pod redateljskom palicom Todda Phillipsa, koji ima fantastičnog Joaquina Phoenixa u naslovnoj ulozi, predvodi s čak 11 nominacija, uključujući onu za najbolji film, najboljeg redatelja i najboljeg glavnog glumca.

The Irishman Martina Scorseseja, Bilo jednom u... Hollywoodu redatelja Quentina Tarantina i film 1917 Sama Mendesa, na drugom su mjestu s 10 nominacija svaki. Film Parazit zaradio je šest nominacija, među kojima su i one najbitnije: za najbolji film i najbolji internacionalni film, dok je Bong Joon Ho dobio nominaciju za najboljeg redatelja i najbolji originalni scenarij.

Svake godine postoji popriličan broj naslova i filmaša koji su izostavljeni iz utrke za nagrade. Ove godine to su Adam Sandler za svoju hvaljenu izvedbu u filmu Uncut Gems, Jennifer Lopez za film Hustlers, a Greta Gerwig, koja je za film Little Women dobila nominaciju za najbolji film i najbolji adaptirani scenarij, ipak nije ušla u konkurenciju za najboljeg redatelja.

Za zlatni kipić u konkurenciji najboljeg filma tako će se naći Ford v Ferrari, The Irishman, Jojo Rabbit, Joker, Little Women, Marriage Story, 1917, Bilo jednom u... Hollywoodu i Parazit. Među konkurentima za najbolju glumicu našle su se Cynthia Erivo za film Harriet, Saoirse Ronan za Little Women, Charlize Theron za Bombshell, ovogodišnja dobitnica Zlatnog globusa Renée Zellweger za film Judy te Scarlett Johannson za film Marriage Story. Johansson je zaradila još jednu nominaciju i to za sporednu žensku ulogu za film Jojo Rabbit.

Među konkurencijom za najboljeg glavnog glumca očekivano se našao Joaquin Phoenix za svoju izvedbu u filmu Joker, koja mu je već donijela Zlatnog globusa, kao i Antonio Banderas za film Pain and Glory, Leonardo DiCaprio za Bilo jednom u... Hollywoodu, Adam Driver za Marriage Story i Jonathan Pryce za The Two Popes.

Jedna od zanimljivosti jest i da se u konkurenciji za najbolji internacionalni film našao makedonski film Medena zemlja Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova.

Cjelokupni popis ovogodišnjih nominiranih pogledajte na službenim stranicama, a sama dodjela održat će se 9. veljače u Los Angelesu.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala