Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HRT prikazuje ciklus filmova o Harryu Potteru
Hrvatska radiotelevizija u udarnom terminu prikazuje ciklus filmova o Harryu Potteru

HRT prikazuje ciklus filmova o Harryu Potteru

Hrvatska radiotelevizija na svom će Drugom programu od 2. do 9. siječnja 2020. u udarnom terminu prikazati ciklus filmova o Harryu Potteru.

Prvi na redu 2. siječnja u 21 sat je Harry Potter i kamen mudraca. Jedanaestogodišnji Harry (D. Radcliffe) živi kod svojih ne baš ljubaznih rođaka, jer su mu roditelji stradali u prometnoj nesreći. Slučajno otkrije da ima čarobnjačke sposobnosti, a k tome dobije poziv da dođe u Hogwarts školovati se za čarobnjaka.

Drugi je Harry Potter i odaja tajni, 3. siječnja u 21 sat. Film govori o dogodovštinama polaznika škole za čarobnjake Harryja Pottera i njegovih prijatelja. Školske praznike svatko provodi kod svoje kuće, a Harry sa svojim neljubaznim rođacima. Jedva čeka da se vrati u Hogwarts, ali stalno se pojavljuju prepreke i upozorenja da se tamo ne vraća. I kad se spektakularno vrati uz Ronovu pomoć, u Hogwartsu se već zbivaju neobične i strašne stvari.

Treći u nizu je Harry Potter i zatočenik Azcabana, 4. siječnja u 20:05 sati. Film govori o školovanju Harryja Pottera za čarobnjaka. Pred Harryjem (D. Radcliffe) je treća godina u Hogwartsu i uzbudljivih je pustolovina na pretek. Do Harryja stigne informacija da je iz čarobnjačkog zatvora Azkabana pobjegao ubojica Sirius Black (G. Oldman) koji ga traži i namjerava ubiti.

Četvrti je Harry Potter i plameni pehar, 5. siječnja u 20:10 sati. U ovom pratimo četvrtu godinu školovanja Harryja Pottera za čarobnjaka. Dok Lord Valdemort (R. Fiennes) sije strah i kletvom ubija, priprema se finale metloboja. Još je jedno natjecanje pred učenicima čarobnjačke škole, tromagijski turnir, a domaćin je Hogwarts.

Peti film o malom čarobnjaku je Harry Potter i Red feniksa, na rasporedu 6. siječnja u 21 sat. Harry se u petoj godini školovanja za čarobnjaka bori da dokaže kako se zloglasni Lord Voldemort (R. Fiennes) vratio. Da bi otklonio opasnost koja prijeti u koju mnogi sumnjaju, morat će zajedno s drugim učenicima u Hogwartsu nešto poduzeti.

Šesti na redu je Harry Potter i Princ miješane krvi, na programu 7. siječnja u 21 sat. Pred Harryjem i njegovim prijateljima šesta je godina u Hogwartsu u kojoj će se Harry preko prof. Dumbledora uputiti u tajne Voldemortove prošlosti, doći do tajanstvene knjige, čak se i zaljubiti. Film je bio nominiran za Oscara 2010. godine.

Ciklus se nastavlja filmom Harry Potter i darovi smrti 1, 8. siječnja u 21:30 sati. Harryju i njegovim prijateljima, Hermioni (E. Watson) i Ronu (R. Grint), godine školovanja donose sve veće izazove. Profesor Dumbledore (M. Gambon) traži od Harryja da pronađe i uništi tajnu besmrtnosti Lorda Voldemorta. Pri tom će Harry otkriti da postoje još moćnije stvari u čarobnjačkom svijetu.

Posljednji fim iz ciklusa je Harry Potter i darovi smrti 2, i to 9. siječnja u 21 sat. Govori o o sedmoj i zadnjoj godini školovanja Harryja Pottera i njegovih prijatelja, Hermione i Rona, u školi za čarobnjake u Hogwarts. Sad već i sami skoro čarobnjaci trebaju se znati nositi s neočekivanim izazovima i opasnostima. A najveći od svih je bitka i konačni obračun s Voldemortom.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala