Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Euforia - Sve nije u redu
Odličan primjer kako za malo novaca i malo truda napraviti odličan spot

Euforia - "Sve nije u redu"

Album 2
Izdavač Automatik
Autor spota Euforia
Trajanje 3'15''
Ocjena 4/5



Beogradska grupa Euforia egzistira već punih deset godina, a prvi su album objavili 2005. dok je aktualni '2' izašao krajem prošle godine. Prvi singl, za koji je snimljen i spot je pjesma 'Sve nije u redu'. Sebe definiraju kao indie surf rock bend, no nema sumnje da im grunge i punk kolaju žilama. Prvim su albumom osvojili srpsku scenu, a singl 'Blokovi' na poznatom radiju B92 proglašen je za singl godine. Što zbog toga, što zbog reputacije, a što zbog neosporne kvalitete, Euforija je prošle godine nastupila na Rokaj Festu u Zagrebu na Jarunu. I taj su doživljaj odlučili zabilježiti kamerom i napraviti od snimaka spot za novi singl. I dobro da su to odlučili jer su napravili odličan posao.

Poput 16mm kamere (što je teško za povjerovati iako slika izgleda upravo tako ali danas se sa efektima štošta da napraviti) bilježili su svoj put od samog polaska do jutra poslije. Niz uobičajenih kadrova puta po autocesti, dolaska u Zagreb, izlaska iz kombija, dolaska u hotel, nastup, publika, jutro poslije… izgledaju toliko stopljeni sa pjesmom i njihovim glazbenim izrazom da je ovaj spot ujedno odličan primjer kako za malo novaca i malo truda (ne računajući određenu količinu sati provedenih u montaži) napraviti odličan spot. Ne bi bilo na odmet da su možda ipak uhvatili malo više bizarnosti, kreveljenja, neobičnih likova, dogodovština ali možda bi bilo i previše za očekivati da su još obraćali pažnju i na to imajući spremnu kameru. U svakom slučaju, napravili su vrlo dobar spot kojem sa malo toga može dodati i još manje oduzeti.


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala