Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pogledajte najavu za posljednju epizodu Igre prijestolja
U ponedjeljak, 20.5., na HBO-u će biti emitirano finale serije koja je odabrala sve rekorde

Pogledajte najavu za posljednju epizodu "Igre prijestolja"

Foto: YouTube

Iza nas je predzadnja epizoda 8. sezone Igre prijestolja, predzadnje epizode serije uopće. Jedno je sigurno: epizoda nikoga nije ostavila ravnodušnim!

Jučerašnja epizoda pokrenula je lavine rasprava na društvenim mrežama i na forumima. Dok su jedni oduševljeni, drugi su apsolutno razočarani razvojem likova i događaja. Showrunneri serije D.B. Weiss i David Benioff za Collider su objasnili ključne poteze iz epizode (SPOILERI).

Postupci Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) nekima su se činili neočekivani i šokantni, no dvojac je objasnio da se to već dugo kuhalo u njoj te da njezino Onda neka bude strah samo znači da će morati napraviti neke stvari koje neće svima biti ugodne, naprotiv, većini će biti užasne. Oni navode da smo to mogli vidjeti već u prvoj sezoni: "Kad Khal Drogo (Jason Momoa) u prvoj sezoni 'da' zlatnu krunu Viserysu, pogledajte njezinu reakciju. On je bio užasan brat i mislim da nitko nije plakao kad je on umro, ali ima nešto zastrašujuće u tome kako Dany reagira na smrt svojih neprijatelja."

Benioff navodi da je postojala verzija u kojem nije spalila cijeli grad te da je ova reakcija bila rezultat nesretnih događaja: "Da su samo neke okolnosti bile drugačije mislim da ova njezina strana ne bi nikad isplivala na površinu. Da je Cersei (Lena Headey) nije izdala, da Cersei nije smaknula Missandei (Nathalie Emmanuel), da joj Jon (Kit Harington) nije rekao istinu, da se sve to drugačije odvilo mislim da ne bismo vidjeli ovu njezinu stranu."

Weiss je potvrdio njegove riječi i dodao kako je konačnu odluku donijela kad je vidjela Crvenu utvrdu koja njoj predstavlja dom koji je njezina obitelj napravila prije više od 300 godina: "To je taj trenutak, trenutak na zidinama Kraljevog grudobrana u kojem gleda u simbol svega što joj je oduzeto i onda donosi odluku kojom će razaranje biti osobne prirode."

Sad nam još samo preostaje čekati sljedeći ponedjeljak, 20. svibnja u 3 ujutro za posljednju, 6. epizodu 8. sezone Igre prijestolja ili kasnije isti dan u 20 sati.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    svrljozvrljo svrljozvrljo @ 16.5.2019. 19:33

    ....ne može bit da su B&W odlučili skratit sezone i zgurat 20-25 epizoda u 13...to su dobili zadaću od "moneytalk" škvadre. GRRM je sjebao kad je stao pisat...to mora da je neki splitski dišpet !!! (hhh)

  • #4
    0 0
    sebulba sebulba @ 15.5.2019. 12:50

    E da je GRRM napisao i završio knjige na vrijeme ne bi sada bilo pada kvalitšete, ali gospodine se bacio na prequele i druge projekte. I kakvih 13 sezona,  sve serije iznad 5-6 sezona treba završavati.

  • #3
    3 0
    mario mario @ 14.5.2019. 21:03

    Njie meni problem ta konačna destinacija likova već mi je problem cijeli put koji su prošli. Foreshadowing na koji fanovi epizode ukazuju nije isto kao i dobar razvoj lika.  Najgore od svega što su i prošla i ova sezona trebale imati po 10 epizoda (a navodno je bila opcija i 9 sezona) ali D & D su odlučili srediti sve brzinski. Tbh II. epizoda mi se svidjela a od ovih zadnjih smo dobili bar dobrih memova.[spoiler/više u kompletnom prikazu teme]

  • #2
    0 2
    svrljozvrljo svrljozvrljo @ 14.5.2019. 20:02

    ...ne slažem se , ima dosta zbrzanih događaja, ali likovi su tipični ljudi,tj. tipično ljudsko ponašanje, gdje svi ideali padaju u vodu kad se sudare sa bijednom vrstom koja je nekoć bila Bogu nalik. Game of thrones je povijest čovječanstva....a likovi su tatkvi kakvi bi bili da jesu.

  • #1
    3 0
    mario mario @ 14.5.2019. 19:51

    Itko gleda? Ja se iskreno ne mogu sjetiti druge serije koja je ovako opala u kvaliteti... ovih zadnjih nekoliko epizoda sve gore i gore. Ok, lijepo to izgleda i cinematography je vrh a o glazbi da ne i govorim (Jenny of Oldstones sam slušao danima) ali priča i razvoj likova nula bodova... kao da su dvije sezone zabili u 3 epizode... sve preskočiti samo kako bi podigli cool faktor.

Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala