Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Steven Moffat radi Ženu vremenskog putnika za HBO
Roman spisateljice Audrey Niffenegger 2009. godine dobio je iflmsku adaptaciju s Rachel McAdams i Ericom Banom u glavnim ulogama

Steven Moffat radi "Ženu vremenskog putnika" za HBO

Romantična fantastična priča iz romana Žena vremenskog putnika spisateljice Audrey Niffenegger već se pojavila na velikim filmskim platnima 2009. istoimenim filmom u kojem su glumili Rachel McAdams i Eric Bana. Sada, showrunner serija Doctor Who i Sherlock, Steven Moffat, namjerava istu priču adaptirati za male ekrane i to za kanal HBO.

Roman iz 2003. godine prati Henryja DeTamblea, šarmantnog, avanturističkog knjižničara koji ima genetski poremećaj radi kojeg nehotično putuje kroz vrijeme i Clare Abshire, umjetnicu koja se u njega zaljubi i mora se nositi s tim njegovim stanjem. Strastvena ljubav Henryja i Clare odolijeva vremenu i prostoru i zarobljava ovo svoje ljubavnika u nemoguće romantičnu zamku.

"Pročitao sam Ženu vremenskog putnika Audrey Niffenegger prije mnogo godina i odmah sam se zaljubi u tu priču. Zapravo, napisao sam epizodu Doktora Whoa, The Girl in the Fireplace, kao izravan odgovor na to.", rekao je Moffat.

"Kada je u njenom sljedećem romanu Audrey napravila lika koji gleda upravo tu epizodu znao sam da me razotkrila. Sve ove godine kasnije dobiti šansu da adaptiram njen roman je svakako ispunjenje sna. Hrabar novi svijet televizije spreman je za ovu vrstu dubine i kompleksnosti. To je priča "živjeli su sretno do kraja života" - ali ne nužno tim redoslijedom."

Ovo je drugi pokušaj da se roman adaptira za male ekrane: 2009. je ABC napravio pilot epizodu, ali projekt nije zaživio. Nadamo se da će Moffat imati više sreće.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala