Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Antonio Banderas utjelovit će Pabla Picassa u 10-epizodnom serijalu
Druga sezona serijala pod nazivom "Genij: Picasso" premijerno će biti prikazana na National Geographicu

Antonio Banderas utjelovit će Pabla Picassa u 10-epizodnom serijalu

Druga sezona hvaljenog serijala počela je sa snimanjem prošle godine na mnogim lokacijama gdje je sam Picasso nekoć živio i radio. To je uključivalo i trodnevno snimanje u Malagi u Španjolskoj - rodnom mjestu Picassa i Banderasa. Serijal Genij: Picasso sniman je u istoj kući u kojoj se Picasso rodio, u crkvi u kojoj je kršten i u areni gdje je našao mnogo inspiracije u mladosti.

Radnja serijala Genij: Picasso započinje u španjolskom obalnom gradu Malagi. Dijete Pablo (Alessio Scalzotto) uči crtati uz pomoć svog oca, Joséa Ruiza Blascoa (David Wilmont) koji je učitelj likovnog u provincijalnoj školi. Pablo kao mladi muškarac koristi umjetnost za izražavanje svojih stavova te odrastajući postaje tehnički majstor i vizionarski stvaratelj znanog kao Picasso.

Odustavši od školovanja, koje je platio njegov bogati ujak, doktor Salvador Ruiz (Jordi Mollà), Pablo upoznaje Carlesa Casagemasa (Sheehan) u taverni u Barceloni gdje se skupljaju slobodoumnici. Kao dobri prijatelji, njih dvoje putuju u Pariz u potrazi za slavom i bogatstvom, no samo su dvoje od mnogobrojnih ambicioznih španjolskih umjetnika koje je privukao francuski glavni grad. Inspiriran pariškim noćnim životom te istovremeno obeshrabren što mora oponašati klasične stilove koje vole prodavači umjetnina, Pablo započinje stvarati umjetnine koje će se prodavati, uključujući i njegov prikaz plesne dvorane "Le Moulin de la Galette." No kada proživi obiteljsku tragediju, Pablo čini dramatičan zaokret u svojoj slikarskoj karijeri te počinje koristiti paletu samo u nijansama plave boje.

Živeći u ruševnom stanu u Montmartreu, Pablo često posjećuje lokalni kabare, Au Lapin Agile, gdje se skupljaju njegovi prijatelji, uključujući francuskog pjesnika, slikara, pisca i kritičara Maxa Jacoba (Knight). Ondje upoznaje svoju ljubavnicu Fernande Olivier (Franciosi) te ona postaje glavna tema njegovih djela, nadahnuta njihovom intimnošću, ljubavlju i nježnim erotizmom. Napuštajući paletu i teme Plavog Perioda, Pablo se okreće slikama sajmova i cirkusanata, prikazujući ih u paleti blijedih rozih tonova, koji podsjećaju na pjesme Guillama Apollinairea (Gabel), jednog od nekoliko pjesnika među njegovim bliskim prijateljima. Njegov veseli stil privuče pažnju novih kolektora i mecena, uključujući neke od bogatih Amerikanca koji žive u Parizu: Gertrude (Tracee Chimo) i Leo Stein (Iddo Goldberg).

Sniman diljem Europe - uključujući Pariz, Malagu, Barcelonu, Budimpeštu i Maltu - serija prikazuje mnogobrojne poznate osobe tog vremena čiji su se životni putovi susreli s Picassovim, uključujući Coco Chanel, Henrija Matissa, Georgea Braqueaa i Jeana Cocteaua.

Genij: Picasso premijerno će biti prikazan 22. travnja na National Geographicu u 172 države i 43 jezika.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala