Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Connect - Ulice su bijele
Spot za prvi singl s novog albuma grupe Connect, "Ulice su bijele", mogao je biti i kreativniji

Connect - Ulice su bijele

Album U drugom stanju
Izdavač Menart
Autor spota Vanja Vasarac
Trajanje 4'29''
Ocjena 4/5



Connect je još sa svojim debi albumom ostavio trag na domaćoj sceni pa se drugi iščekivao se velikim nestrpljenjem. Ponajviše zbog toga da se vidi hoće li potvrditi uspjeh prvog albuma ili je on bio slučajan. No, već i nakon površnog preslušavanja, jasno je da oni jako dobro znaju kako se stvara dobra glazba za još bolji provod. 'Ulice su bijele' prvi je singl i više nego mudro izabran zbog tematike pjesme. Na ulicama se ne bijeli snijeg, već kokain, pa je i onim nezainteresiranim za njihovu glazbu upalo u uši da netko pjeva o kokainu na zagrebačkim ulicama i zvijezdama koje ga konzumiraju po klubovima. Pažnju su privukli! Kako tekstom tako i glazbom pa je na red došao i spot.

A spot je zapravo pristojno napravljen i prati pjesmu ali da je nešto posebno i nije. U maniri mtv-jevih spotova sa dinamičnom izmjenom kadrova od kojih svaki ne traje duže od tri sekunde, klupski groove i gužva djevojaka koje se dobro provode uz svoje glasne, zlatom nakićene momke, 'Ulice su bijele' pokušava dočarati taj provod uz kokain. No, pretjerano forsiranje istih slika i kadrova, bez puno mašte i nije dalo neki preveliki rezultat. Možda baš zbog te monotonije klupskog kaosa i uzastopnog ponavljanja, Vasarac je mudro ubacio grafičke prikaze puta, distribucije i konzumiranja droge ali kroz grafiku koja izgleda kao da je preuzeta iz udžbenika za milicijske vježbenike iz 1985. Uspjela parodija i sprdnja sa zakonom. Sve zajedno je provukao kroz potrebne filtere pa je i konačan rezultat ipak ispao malo bolji. No, da je moglo biti kreativnije, moglo je.

 


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala