Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hakeri traže milijune od HBO-a
Ekipa koja se nazvala "Mr. Smith" prijeti da će objaviti još epizoda ako im ne plate u roku od tri dana

Hakeri traže milijune od HBO-a

Hakeri koji su se namjerili na HBO i njihovu Igru prijestolja imaju novi zahtjev: minimalno 6 milijuna u BitCoinu ili će krajem tjedna objaviti ostale epizode poznate serije.

Grupa hakera koja sebe naziva Mr. Smith je u ponedjeljak objavila više dokumenata od kojih su scenariji za pet epizoda Igre prijestolja, e-mailove s računa potpredsjednice HBO-a za program Leslie Cohen, nekoliko internih dokumenata i jednu neemitiranu epizodu. Hakeri su objavili video namijenjen direktoru HBO-a Richardu Plepleru u kojem navode da će, ukoliko ne plate između 6 i 7,5 milijuna u BitCoinu, objaviti još dokumenata i scenarija za serije i filmove, pune sezone nekih serija te da bi neke informacije mogle ozbiljno naštetiti HBO-u (ukupno 1,5 terabajta podataka). Rok koji su postavili jest tri dana, a teče od 8. kolovoza.

„HBO je vjerovao da će doći do ovoga nakon što smo prošli tjedan saznali za hakiranje. Kao što smo već napomenuli, istraga je u tijeku. Svjesni smo da je objavljeno dosta e-mailova, no istraga dosad nije pokazala da je ugrožen naš cijeli e-mail sustav“, stoji u službenoj izjavi za The Wrap.

Unatoč hakiranju i puštanju neobjavljene epizode, serija Igra prijestolja još uvijek ima sjajnu gledanost. Samo ove nedjelje ju je gledalo oko 10 milijuna gledatelja što je 10 posto više nego tjedan ranije, iako se epizoda mogla pronaći na internetu nekoliko dana ranije.

Igru prijestolja možete gledati i na našem HBO-u, ponedjeljkom u 3 ujutro kao ekskluzivna premijera istovremeno s američkom te u ponedjeljak navečer u 20 sati.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala