Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Je li trećerazrednom TAROTU mjesto na nacionalnim televizijama?
Posve nekatolički za jednu zemlju koja je radi vremena za molitvu i obitelj ukinula rad nedjeljom

Je li trećerazrednom TAROTU mjesto na nacionalnim televizijama?

Svi oni koji su mislili da su komercijalne TV postaje u Hrvatskoj dno dotaknule "Kunolovcem" i sličnim varijacijama na temu, nemalo su se iznenadili ugledavši emisije u kojima se od gledatelja novac izvlači - gatanjem. Otprilike u isto vrijeme kad je u našoj zemlji zabranjen rad nedjeljom (naravno, zato što se Bog sedmi dan odmarao i jer je raditi nedjeljom "posve nekatolički"), RTL Televizija i Nova TV počele su prikazivati šugave kontakt emisije s tarotom, "tehnikom gatanja" koju Katolička crkva, najblaže rečeno, ne odobrava.

Gledatelje sada varaju na dvije razine - osim skupih poziva, tu je i ono famozno proricanje budućnosti, koje znalci tarota iz "call centra" obavljaju preko telefona.Baš kao u slučaju "kvizova" sličnog tipa, ništa protuzakonito im se ne može dokazati - licenca je to koja je odavno poharala SAD i ostatak Europe, pa su njezini tvorci s godinama pokrpali rupe u pravilniku emisije i stvorili pravi televizijski proizvod kojeg većina pljuje i traži razlog za prijavu nekakvom Vijeću (ili čak policiji), ali nitko ništa ne može dokazati.

Bezobrazno skupe tarot linije, doduše, nisu ništa novo, ali sad o (ne)sretnim sudbinama kućanica i ostatka njihove ciljane publike može, ako to poželi (a poželi!) slušati cijela nacija.

Da stvar bude gora, "tarot majstori" toliko su neuvjerljivi u svojoj koncentraciji, pogledavanju u karte i kontaktiranju s režijom, da su emisije čak i onima koji se gledajući pokušavaju zabaviti tuđom naivnošću - posve negledljive.

Nova TV i RTL Televizija na projektima ovakve vrste navodno mjesečno zarađuju oko pola milijuna kuna. Da zarade i peterostruko više - je li to cijena ugleda televizije?

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #17
    0 0
    Lich_King lich_king @ 3.2.2009. 15:56
    http://www.facebook.com/group.php?gid=65472710629&ref=mf
  • #16
    0 0
    Arnol arnol @ 1.2.2009. 23:04
     Haha što Steve misli o tome da Eddie besplatno zaviri u dušu.
  • #15
    0 0
    gorlock gorlock @ 1.2.2009. 22:53

    Odgovor na pitanje, ne nije mu mjesto na TV-u.

    Dozvolite da Vam Eddie zaviri u dušu.......

  • #14
    0 0
    Arnol arnol @ 1.2.2009. 2:02

     Da bar, da bar izbace te gluposti, poslje zanimljivog filma, eto "gluponaivnolovca", ljudi zovu. 

    Predajem se, jer ne mogu  voditeljicu i tu "muljažu" podnjeti, gasim tv !

  • #13
    0 0
    Ziga ziga @ 31.1.2009. 19:18
    Izbaciti van s televizije bilo kakav oblik pljačke naroda, pa tko još vjeruje u tarot i te gluposti s kartama, grahom? Ista stvar s vidovnjacima...pitao sam jednog preko telefona, u kojoj ruci držim slušalicu, rekao je "ja ne odgovaram na takva pitanja". Naravno da ne odgovaraš lopove!
Pogledaj sve komentare (17)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala