Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


AMC serijama osvaja regiju – Fargo gledamo na jesen
Večeras gledatelje čeka posljednja, dvostruka epizoda prvog dijela 3. sezone serije "Fear the Walking Dead" na AMC-u

AMC serijama osvaja regiju – "Fargo" gledamo na jesen

Poznata televizijska mreža AMC, zaslužna za serije koje ste gledali bez daha, poput Momci s Madisona (Mad Men), Na putu prema dolje (Breaking Bad), Živi mrtvaci (The Walking Dead) i Fargo nedavno je otvorila regionalnu podružnicu AMC Adria u Beogradu, a u Hrvatskoj je od prije desetak dana kanal AMC dostupan u osnovnom paketu VIPneta.

Što za naše tržište znači otvaranje regionalnog ureda jedne od najgledanijih američkih TV mreža?
Tržište je iznimno dinamično, razvija se, ovo je zanimljivo vrijeme za televizijski posao u regiji. Počeli smo prije 10 godina s dječjim kanalom Minimax u Srbiji i Sloveniji, a veliki uspjeh nas je potaknuo da s vremenom gledateljima u cijeloj regiji predstavimo i druge kanale iz našeg portfelja. Danas imamo ured i sjajan tim koji će nam pomoći da još bolje zadovoljimo apetite gledatelja.

AMC se može pohvaliti s 263 nominacije za nagradu EMI i 9 osvojenih zlatnih globusa. Kvalitetne serije izgleda garantiraju uspjeh?
Živimo u vrijeme kad su televizijske serije uzele primat nad filmovima, a mi smo se prilagodili tom trendu. Svaka od naših serija zaseban je i jedinstven svijet. Bilo da govorimo o prljavim poslovima i trgovini drogom ili mračnoj zombi budućnosti, svaka serija uvlači gledatelja u priču koja ga iz epizode u epizodu ostavlja bez daha.

Koje serije publika najviše voli?
Uz toliko popularne Fear the Walking Dead, Humans, pa zatim Preacher, Fargo, tu je i serija Into the Badlands – jedna od najbolje ocijenjenih serija AMC-a. Mnogu vam otkriti da je potvrđeno snimanje nove sezone sa 16 epizoda koje nas očekuju sljedeće godine, a premijera nas očekuje usporedno s američkom.

Hoće li sada vaše serije, poput The Walking Dead, koje bilježe veliku gledanost na FOX kanalu, biti dostupne isključivo preko AMC-a?
The Walking Dead je posebna priča čija je međunarodna licenca stupila na snagu 2014. Tada ni nismo imali u planu širenje kompanije van nacionalnih okvira. To se u međuvremenu promijenilo, pa se danas svi naši projekti emitiraju isključivo na AMC kanalu. Upravo 10. srpnja gledatelje očekuje posljednja, dvostruka epizoda prvog dijela 3. sezone serije Fear the Walking Dead na AMC-u.

Koje nas premijere očekuju uskoro?
AMC svakog mjeseca donosi nove premijere. Trenutno se četvrtkom u 22:00 premijerno prikazuje druga sezona serije Preacher (13 novih epizoda). Serija je snimana prema istoimenom stripu i pomiče granice žanra. Jesen nam donosi treću sezonu serije nagrađene Zlanim globusom – Fargo. S nestrpljenjem očekujemo tu seriju, jer ipak ćemo uz Ewana McGregora gledati poznatog hrvatskog glumca Gorana Bogdana. Takve nas stvari posebno vesele.

Planirate li razvoj lokalne produkcije?
Otvaranje regionalnog ureda prvi je veliki korak u približavanju domaćim partnerima i publici. Ulaganju u produkciju usmjerenu na lokalno važne teme imali smo već u našim sjedištima u Pragu i Budimpešti. Taj program emitirao se na tamošnjim kanalima. Vjerujemo da nas sličan put očekuje i ovdje, jer uvijek nastojimo zadovoljiti potrebe publike u sredini u kojoj se nalazimo.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala