Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vampirske kronike ipak gledamo na malim ekanima
Autorica Anne Rice objavila je kako je dobila prava na ekranizaciju serije romana "Vampirske kronike", a želi ih vidjeti na televizijskim ekranima

"Vampirske kronike" ipak gledamo na malim ekanima

 Godinama prije nego što su na velikim platnima zasjali Edward Cullen i njegova družba vampira iz serije romana Sumrak saga, žanrom su dominirali vampiri Vampirskih kronika spisateljice Anne Rice

Serija knjiga o vampirima otpočela je daleke 1976. godine s prvim romanom Intervju s vampirom, sa središnjim likom Lestatom, dobrostojećim Francuzom iz 18. stoljeća koji postaje vampir. Serija romana sadrži 11 knjiga, a izdanje posljednjeg 12. romana se očekuje ove godine.
Prva knjiga iz serijala pod nazivom Intervju s vampirom adaptirana je za filmsko platno 1994. godine, a glavne uloge su tumačili Tom Cruise i Brad Pitt. Treći nastavak serije pod naslovom Kraljica prokletih također je imao svoju ekranizaciju, iako manje uspješnu, 2002. godine. 
Universal Pictures i Imagine Entertainment 2014. godine su otkupili filmska prava i započeli su s novim ekranizacijama Vampirskih kronika. No, čini se kako u konačnici od njihove filmske adaptacije neće biti ništa. Autorica Anne Rice objavila je na svome Facebook profilu kako je povratila prava na ekranizaciju ove serije romana i planira Lestata i ekpiu donijeti na male ekrane. 
 

 
"Filmska prava Vampirskih kronika su ponovno u mojim rukama, sigurno i čisto! Ne mogu biti više uzbuđena nego što jesam! - Sada je moj san vidjeti Lestata, Louisa, Armanda, Mariusa i ostatak plemena u televizijskoj seriji najbolje kvalitete. U ovo Zlatno doba televizije, takva serija je pravi način da se prikaže čitava priča o ovim vampirima. - Moj sin, Christopher Rice, i ja ćemo razviti scenarij za pilot epizodu kao i detaljnu skicu za seriju, koja će vjerno prikazati priču Lestata kako je prikazana u knjigama sa svim situacijama koje čitatelji očekuju.", najavila je Anne Rice u svojoj izajavi na Facebooku. 
 
Također je poručila kako planiraju započeti ekranizaciju s događajima iz knjige Vampir Lestat. Naglasila je još jednom kako vjeruje da je ovaj materijal savršen za televiziju, a uspoređujući svoju želju za vjernom adaptacijom s onom kakvu je dobio serijal Georgea R. R. Martina Igra prijestolja.
Cijelu izjavu možete pročitati na službenom Facebook profilu autorice. 
 

M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala