Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jason Bourne hit u svjetskim kinima
Nakon odličnog starta na kineskom tržištu novi nastavak je sad drugi po zaradi u franšizi

"Jason Bourne" hit u svjetskim kinima

U kinima diljem svijeta protekli tjedan su se istaknuli novi nastavak iz Bourne franšize te dva animirana filma: novo Ledeno doba i Tajni život ljubimaca.

Film Jason Bourne igra mjesec dana u kinima i zarada mu je svaki tjedan sve veća, posebno sad kad je konačno stigao u Kinu.

Kineski gledatelji su pohrlili u kina pogledati novi nastavak franšize s Mattom Damonom tako da je tamo film već prvi vikend prikazivanja zaradio 50 milijuna dolara što je najbolji rezultat za franšizu na tom području. Trenutno se po ukupnoj zaradi u cijelom svijetu nalazi na drugom mjestu od ukupno 5 Bourne filmova sa zaradom od skoro 350 milijuna dolara, dok je na prvom mjestu i dalje Bourneov ultimatum s 443 milijuna (po zaradi: Ultimatum,Jason Bourne, Nadmoć, Naslijeđe, Identitet).

U Kini je protekli vikend startao i nastavak omiljenog animiranog filma Ledeno doba: Veliki udar koji je tamo ostvario najbolje otvaranje u ovoj godini za animirani film koji nije s tog područja. Ledeno doba je kod nas s prikazivanjem počelo 14. srpnja i trenutno je na petom mjestu gledanosti prema podacima Blitz Cinestara. Inače mu svjetske brojke nisu naklonjene: zasad je najgore prošao od svih pet filmova u franšizi sa zaradom od samo 368 milijuna dolara (za usporedbu, na prvom mjestu je Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze koje je 2009. godine zaradio 887 milijuna dolara).

Prošli tjedan je apsolutni vladar svjetskih kina bio animirani Tajni život ljubimaca (kod nas na prvom mjestu gledanosti) koji i dalje ostvaruje odličnu zaradu tako da zasad broji skoro 730 milijuna dolara diljem svijeta. Nastavak je najavljen za 2018. godinu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala