Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stigao kraj za Crna jedra
Fantastična gusarska serija službeno je otkazana, ali tek nakon četvrte sezone

Stigao kraj za "Crna jedra"

Obožavatelje Starzove serije Crna jedra razočarat će vijest kako su seriju odlučili privesti kraju. Iz Starza je stigla službena potvrda kako je stigao kraj za gusarsku akcijsku dramu. No, ipak ćemo dobiti još jednu sezonu tijekom 2017. godine, prije nego odjedri u veliki ocean odličnih TV serijala.

Crna jedra su svojevrsni uvod odnosno prequel klasika Otok s blagom Roberta Louisa Stevensona. Serija se odvija dvadesetak godina prije romana, u vrijeme poznato kao "zlatno doba gusarstva". Bavi se posadom nekoliko gusarskih brodova, zajedno sa njihovim kapetanima te borbom za preživljavanje na otoku Nova Provansa, koji je utočište i sjedište gusara.

Glavni antijunak Crnih jedara je kapetan Flint (Toby Stephens) koji 1715. za novog člana posade uzima Johna Silvera (Luke Arnold), u vrijeme dok njegova, ali i ostale posade traže Španjolsku galiju s blagom Urca de Lima.

U početku ne znamo puno o kapetanu Flintu, ali vrlo brzo saznajemo da je bio ugledni londonski gospodin i oficir u mornarici. Tek u drugoj sezoni doznajemo što je čovjeka koji je naizgled imao sve natjeralo na život kriminalca na oceanima. Gusarski način života na otoku i na otvorenom moru je pod neprestanom prijetnjom od civiliziranih nacija, s obzirom da gusari kao gusari, kradu stvari i ometaju trgovinu. Neki od povijesnih gusara koji se pojavljuju u seriji su Charles Vane, Jack Rackham, Anne Bonny, Crnobradi i Benjamin Hornigold.

Jedan od tvoraca serije Jonathan E. Steinberg rekao je kako je odluka o završetku serije nakon četvrte sezone bila vrlo teška, ali da smatraju kako je ono što planiraju za posljednju sezonu najbolje za zatvaranje tog vremenskog perioda prije Otoka s blagom.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala