Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Preminuo Bata Živojinović
Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u bolnici Sveti Sava u Beogradu

Preminuo Bata Živojinović

Foto: Facebook

Legendarni srpski glumac Velimira Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu, prenose srpski mediji. Glumac je pretrpio moždani udar nekoliko godina nakon što mu je popustilo srce. Narušeno zdravlje 82-godišnjeg glumca pogoršala je i gangrena, koja je kulminirala djelomičnom amputacijom noge.

Živojinović je karijeru započeo još kao dječak kada je radio u kazalištu kao scenaski radnik, ali je ponekad i statirao. Nakon srednje glumačke škole i dramske akademije radio je u Beogradskom dramskom kazalištu nakon čega se posvetio filmu.

Debitantsku ulogu Bata je odigrao u filmu Pjesma s Kumbare 1955. godine, a prvu značajniju ulogu dobio je u filmu Veljka Bulajića Vlak bez voznog reda 1959. godine. U svojoj je karijeri glumio u više od 340 filmova i serija.

Publika će ga najviše pamtiti po ulogama u partizanskim filmovima snimanim šezdesetih i sedamdesetih godina, kao Valtera u Valter brani Sarajevo Hajrudina Krvavca, u filmovima Bitka na Neretvi i Kozara Veljka Bulajića, kao pijanog Zagorca iz filma Breza Ante Babaje, kao i ulozi U raljama života Rajka Grlića.

U povodu smrti Velimira Bate Živojinovića na Klasik TV-u će se danas, u ponedjeljak 23.5. u 20.05h prikazati film Valter brani Sarajevo u kojemu je ostvario svoju najzapaženiju filmsku ulogu. Repriza filma bit će u utorak 24.5. u 16 sati. 

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #15
    3 0
    Mario1505 mario1505 @ 24.5.2016. 13:32
    Odlično mi je kad netko pljuje po kapitalizmu. Takvima predlazem da odu u S Koreju uživat u carima pravoga komunizma. Ok, kapitalizam ne valja. Što je alternativa? Neka utopija gdje cemo svi hodat pomotani u plahte i raditi sto nas volja, zivjeti od zemlje. Hm, pa to bi zapravo i bilo super ali zato se zove utopija. Nemoguce ostvariti. A kaj se tice kapitalizma u Hr, to nije kapitalizam i nema veze s njime. To je neki Hrtalizam, zdrpi i bježi. Ja sam vlasnik firme, malog doo i najbolje osjetim na svojoj koži sve blagodati tuzemskog kapitalistickog urednjenja. Zahvaljujuci SDP/HDZ. Aj živjeli
  • #14
    2 3
    clauden clauden @ 24.5.2016. 9:00

    drdark - Nisu nam potrebni tvoji izljevi primitivizma.. Ja ti ne mogu dat uputnicu, moraš se sam prijavit.

  • #13
    3 3
    drdark drdark @ 24.5.2016. 2:26

    clauden, jesi li ti to spomenuo 'moralno beznađe'? kakvi se sve glupani neće izrodit u tvom ljubljenom kapitalizmu; wall street ti je moralan?! Lopovčine gore od Ivića Pašalića! A holovud i remek djela?! Pogledaj 'la vie d adele' i zapitaj se tko je te godine dobio oskurca za glavnu glumicu, a tek za najbolji film! PS - još ti je dob 'privatna'! Tinejđeru, idi drkat na homeporniće svih onih prekrasnih holovudskih glumica, a ja brišem ovaj link.

  • #12
    2 6
    aya aya @ 24.5.2016. 1:30

    Sada ćemo valjda još čuti da je komunizam bio doba umjetničke inspiracije, haha....Nego, što se Bate tiče, oduvijek mi je bio odbojan, nikakav glumac, a sa četnikovanjem je stavio točku na i.

  • #11
    1 3
    clauden clauden @ 24.5.2016. 0:16

    Kapitalizam je, htio ti to priznati ili ne, odgovoran za 99% remek djela filmske umjetnosti. Ne komunizam. Ne socijalizam. Kapitalizam. Hollywood.

    Ja ti nisam kriv što si u kroničnoj besparici. Što si ovdje došao vrijeđat? Ja ne glasam 20 i više godina, niti sam ikad bio član neke stranke, niti sam uhljeb, niti sam ikad išta ukrao ili nemoralno stekao, nikad nisam imao posla sa sudovima niti sa policijom. Obrati se psihijatru, ovaj ti forum nije mjesto za liječenje tvojih frustracija.

Pogledaj sve komentare (15)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala