Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tena Štivičić s Danisom Tanovićem donosi dramu Invisible na velika platna
U adaptaciji drame Tene Štivičić "Invisible" glavne uloge će preuzeti Clive Owen i Jessica Biel

Tena Štivičić s Danisom Tanovićem donosi dramu "Invisible" na velika platna

Foto: PR Photos

 Hrvatska dramaturginja svjetskog glasa, Tena Štivičić, priprema teren za novi film, ekranizaciju drame "Invisible". Najnovije vijesti koje se tiču ovoga projekta vezane su uz festival u Cannnesu, gdje će film idućeg tjedna tražiti kupca za svjetsko tržište. 

Dramska autorica Tena Štivičić već dugi niz godina živi u Londonu i piše na engleskom jeziku, a drame joj se izvode u teatrima na West Endu. Osvojila je prestižnu nagradu za dramatičarke - The Susan Smith Blackburn Prize u New Yorku za dramu "Tri zime", koja je od 2014. godine igrala u londonskom National Theatreu i ovoga je travnja praizvedbu imala i u HNK u Zagrebu. Drama "Invisible" također je svoju praizvedbu imala u Londonu 2011. godine. 

"Invisible" u svome središtu ima potragu za zadovoljstvom i sretnim životom. Kroz različite likove iz sasvim drugačijih socioekonomskih i kulturnih sredina autorica propitkuje pravu cijenu sreće. U središtu radnje je londonski par sa savršenim životima, Felix i Ann kojima ipak nešto nedostaje da bi bili sretni. Njihovi životi se isprepletu s imigrantima Antonom, Hanom i Almom koji su došli u London u potrazi za boljim životnim prilikama. 

No, nije ovo Teni Štivičić prvi filmski projekt; 2003. godine je pripremila scenarij s Arisom Movsesijanom i redateljem Goranom Rušinovićem za film "Svjetsko čudovište". 

Ukoliko vam uz ova dva velika imena još uvijek nedostaje zvijezda u filmu obradovat će vas kako će glavne uloge filma "Invisible" nositi poznata glumačka lica Clive Owen i Jessica Biel.

Owena ćemo uskoro gledati u komediji "The Confirmation" te velikobudžetnom filmu Luca Bessona "Valerian and the City of a Thousand Planets", dok su dva filma Jessice Biel ove godine predstavljena na Tribeca film festivalu ("The Devil and the Deep Blue Sea", "A Kind of Murder").

Snimanje nezavisne drame "Invisible", koju će producirati i financirati Good Films, započet će u listopadu u Londonu. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala