Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prisjetite se gdje ste zadnji put vidjeli omiljene likove Igre prijestolja
Uoči 6. sezone "Igre prijestolja" donosimo vam kratki šalabahter o zadnjoj sezoni

Prisjetite se gdje ste zadnji put vidjeli omiljene likove "Igre prijestolja"

 Posljednja sezona Igre prijestolja emitirala se prije godinu dana, a kompleksne radnje vaše najdraže fantastične serije nije se jednostavno odmah prisjetiti. Inspirirani raznim sažetcima kroz protekle sezone, a posebno zgodnim vodičem The Hollywood Reportera, donosimo vam pojednostavljene događaje vezane uz središnje likove na jednom mjestu.

Kako ne biste lutali bespućima Interneta kako bi pronašli gdje ste vaše omiljene likove zadnji puta ostavili, donosimo vam kratki šalabahter. 

Bran Stark (Isaac Hempstead Wright): Posljednji put je viđen na ekranu u finalu četvrte sezone u društvu Three-Eyed Ravena (Gavran s tri oka, Max von Sydow). Meera Reed (Ellie Kendrick) stigla je s njima na odredište iza Zida dok je njezin brat Jojen ubijen pred ciljem putovanja.  

Jon Snow (Kit Harington): Napadnut od strane svojih suboraca iz Noćne straže. Za Jona Snowa se pretpostavlja da je mrtav (za sada?).
Melisandre (Carice van Houten): Melisandre se vratila nakon izgubljene bitke u Crni zamak (Castle Black), potresena i u nevjerici što Stannis Baratheon nije pobjedio.
Samwell Tarly (John Bradley) i Gilly (Hannah Murray): Sam je krenuo na izučavanje za meštra. Na svu sreću njih dvoje napustili su Crni zamak prije pobune protiv Jona.
Tormund Orijaška Kob (Kristofer Hivju): Predvodnik Slobodnog naroda sa sjevera nastanio se sa svojim ljudima južno od Zida. Što će biti s njihovim dogovorom s Jonom o naseljavanju sada nakon što je Jon ubijen? 
 
 
Stannis Baratheon (Stephen Dillane): Nakon poraza njegove vojske, Stannis je ubijen od ruke Brienne od Tartha (Gwendoline Christie).
Sansa Stark (Sophie Turner): Sansa je provela čitavu sezonu u Oštrozimlju (Winterfell) udata za Ramsaya (Iwan Rheon). U zadnjem trenutku zajedno s Theonom Greyjoyem/Reekom (Alfie Allen) uspjela je pobjeći skokom sa zidina Oštrozimlja.
Arya Stark (Maisie Williams): Jaqen H'Ghar (Tom Wlaschiha) najmlađu kći Starka kaznio je sljepoćom zbog toga što je prekršila pravila i ubila starog neprijatelja Ser Meryna Tranta.
 
 
Cersei Lannister (Lena Headey): Nakon zastrašujućeg hoda srama kroz Kraljev Grudobran (King's Landing) Cersei je sigurna u Crvenoj utvrdi gdje je sada štiti Robert Strong (Hafthor Bjornsson) nakon što ga je meštar Qyburn (Anton Lesser) magično oživio.
Tommen Baratheon (Dean-Charles Chapman): Posljednje živuće dijete Cersei i Jaimeja sigurno sjedi na Željeznom prijestolju, iako bez ikakve očigledne moći.
Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau): Jaime se vraća iz Dorna s tijelom kćeri Myrcelle (Nell Tiger Free) nakon što je pokušao spasiti od osvete Ellarije Sand (Indira Varma) zbog smrti Oberyna (Pedro Pascal).
 
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke): Tijekom pokušaja atentata na nju, Daenerys je u zadnjem trenutku pobjegla iz Meereena. Nakon što joj je zmaj Drogon došao upomoć posljednji put smo je vidjeli okruženu nepoznatim Dothrakijskim ratnicima. Za to vrijeme u Meereenu su ostali Grey Worm (Jacob Anderson), Missandei (Nathalie Emmanuel), Tyrion Lannister (Peter Dinklage) i Varys (Conleth Hill).
Daaro Naharis (Michiel Huisman) i Jorah Mormont (Iain Glen): Dvojica Daenerysinih najbližih savjetnika pokušavaju pronaći svoju kraljicu dok se bolest na ruci Mormonta polagano širi.
 
Kuća Tyrell: Margaery (Natalie Dormer) i Loras (Finn Jones) još su uvijek zarobljeni u tamnicama Vrhovnog Vrapca (High Sparrow, Jonathan Pryce). Njihovoj baki Olenni (Diana Rigg) koja je u Kraljevu Grudobranu ne uspijeva pronaći način da ih izbavi.
Kuća Bolton: Roose (Michael McElhatton) i Ramsay (Iwan Rheon) pobijedili su u bitci protiv Baratheona i pobjednički se vraćaju u Oštrozimlje.
Kuća Greyjoy: Zadnji put smo vidjeli Yaru (Gemma Whelan) kada je pokušala spasiti svoga brata Theona iz ruku Boltona. Njezin otac Balon (Patrick Malahide) ne brine za sudbinu svoga sina.
Kuća Frey: Knez Walder (David Bradley) je radosno odigrao svoju ulogu u pokolju na Crvenom vjenčanju, a njegova uloga i značenje njegove kuće postat će sve važnije u budućim događajima.
Kuća Tully: Kada je njegova čitava obitelj ubijena, Edmure (Tobias Menzies) nije bio u dvorani, a vjerojatno se nalazi u zatočeništvu kod Freyja. Brynden "Crna riba" Tully (Clive Russell) još uvijek je živ i slobodan i nije bio dijelom Crvenog vjenčanja.
Lord Baelish (Aidan Gillen): Ostavivši Sansu u Oštrozimlju Baelish u Kraljevu Grudobranu nalazi svoj bordel potpuno rasturenim i režim kojeg predvodi Vrhovni Vrabac. Njegovi saveznici gube tlo pod nogama, a njegov sljedeći potez je nepoznat.
 
Šesta sezona fantastične serije s prikazivanjem u Hrvatskoj kreće 25. travnja.

M.M.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala