Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Glory 28 Pariz: Brestovac na korak do borilačke besmrtnosti!
Subota, 12. ožujka - Glory 28: Meč karijere za najboljeg hrvatskog kick boksača Mladena Brestovca

Glory 28 Pariz: Brestovac na korak do borilačke besmrtnosti!


Uživo na
Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.comu pogledajte spektakl iz Pariza i okršaj najboljeg svjetskog kick boksača i našeg “Scorpion Stinga” Mladena Brestovca. Prijenos počinje u 22:00 sata!

Iako je popis borbi u Parizu na Gloryju 28 zaista spektakularan te sadrži nastupe velikana poput Murtela Groenharta i Davida Kirie, u ovoj najavi ćemo se ipak samo koncentrirati na “main event” i obračun Brestovac – Verhoeven. Naime, zagrebački udarač je dobio šansu života – napasti danas najvrijedniji kick boksing pojas današnjice koji suvereno već duže vrijeme drži u svom vlasništvu opasni Nizozemac. Od kada je 2013. protiv Petera Aertsa na Gloryju 13 u Tokiju uzeo prestižni pojas, Verhoeven ga je već četiri puta uspješno branio praktički “počistivši” tešku diviziju. Svladao je Daniela Ghitu, Errola Zimmermana i dva puta Benjamina Adegbuyjia. Ono što treba zabrinjavati Brestovca jest da Nizozemac svakim ulaskom u ring izgleda sve bolje i bolje je u zadnjem nastupu čak nokautirao Rumunja Adegbuyija. Naglašavamo nokautirao s obzirom da se radi o borcu koji veliku većinu svojih pobjeda odnosi sudačkim odlukama nakon što protivnike doslovno samelje tempom, konstantnošću i odličnom fizičkom pripremom koja se uvijek protegne kroz sve runde.

Ukupno u karijeri ovaj 196 centimetara visok i 114 kilograma težan borac ima čak 47 pobjeda i samo 10 poraza. No, tek 12 protivnika je svladao prekidom dok je do 35 stigao sudačkom odlukom.

Šansa koja se ne događa dva puta

Brestovac, s druge strane, je pravi umjetnik nokauta te će svojim zastrašujućim nožnim tehnikama tražiti priliku za iznenađenje. 32-godišnji Zagrepčanin je 198 centimetara visok i oko 118 kilograma težak, a trenutačni profesionalni “score” mu se zaustavio na 49 pobjeda i 10 poraza. Čak 33 protivnika je nokautirao uključujući i imena poput Wilnisa, Moa, Bouzidija… Posebno dobro mu ide posljednje tri godine u kojima se etablirao kao jedan od najboljih svjetskih tešakaša te je postao FFC prvak u teškoj kategoriji. Nažalost, generalna proba za ovaj dvoboj nije prošla kako je  zamišljao. Na Gloryjevom turniru četvorice teškaša, koji smo pratili krajem prošle godine, Mladen je već u polufinalu zaustavljen prekidom od Adegbuyia. Rumunj je našeg borca nadmudrio taktikom koja se bazirala na nožnim tehnikama. Potpuno nespreman za takav meč, ali i u problemima zbog nadmorske visine na kojoj se nalazi Denver, Brestovac je posrnuo već u prve dvije runde da bi se konačni krah dogodio sredinom treće dionice. Poučen tim porazom, “The Scorpion Sting” je dodatno stisnuo gas te bi puno spremniji i zreliji trebao napasti Verhoevena.

Dileme nema – ovo je prilika koju će Brestovac teško ponovno dobiti. Pred njime je 15 pariških minuta u kojima doslovno može postati besmrtan te se upisati u sve anale svjetske kick boksing povijesti. Što je nekoć bio prestižni K-1, to je danas Glory, a postati Gloryjev prvak u teškoj kategoriji je sam vrh svjetskog borilačkog sporta.

Sličan zaključak se može donijeti i za borilačke fanove. Ovakvi mečevi hrvatskih boraca se događaju vrlo rijetko pa valja rezervirati subotnju večer za Glory 28 Pariz.

Na koncu spomenimo da će se na Gloryju 28 u Parizu ukupno održati čak tri dvoboja za titulu Gloryjevog prvaka. Osim meča Brestovac vs. Verhoeven, Rus Artem Vakhitov će napasti polas u poluteškoj kategoriji koji drži Saulo Cavalari, a Marokanac Mosab Amrani će pokušati svladati Ukrajinca Adamchucka koji je vlasnik titule u pero diviziji.

Glory 28 – Pariz

Rico Verhoeven (NED)(C) vs. Mladen Brestovac (CRO), za titulu HW

FINALE turnira četvorice

Murtel Groenhart (NED) vs. Cedric Doumbe (FRA)
Marat Grigorian (ARM) vs. Djime Coulibaly (FRA), turnir četvorice
Stitchai Sitsongpeenong (THA) vs. David Kiria (GE), turnir četvorice

Superfight series:

Saulo Cavalari (BRA)(C) vs. Artem Vakhitov (RUS), za titulu LHW
Freddy Kemayo vs. Yavier Vigney (USA)
Sergei Adamchuk (UKR)(C) vs. Mosab Amrani (MOR), za titulu -66kg
Jason Wilnis (NED) vs. Filip Verlinden (BEL)
Josh Jauncey (CAN) vs. Anatoy Moiseev (RUS)
Maykol Yurk (BRA) vs. Eddy Nait Simani (FRA)

Fightsite.hr 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala