Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mladen Scorpion Sting Brestovac na Gloryjevom turniru četvorice izazivača
Glory 24 - noć s petka na subotu 10. listopada na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.com

Mladen "Scorpion Sting" Brestovac na Gloryjevom turniru četvorice izazivača


Glory 24, koji ćemo pratiti u noći s petka na subotu 10. listopada na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.com-u, ima posebnu težinu za hrvatsku publiku. Trenutačno peti teškaš svijeta, Mladen "Scorpion Sting" Brestovac će pokušati stići do izazivačke pozicije u elitnoj svjetskoj kick boksing promociji.

Izravni prijenos iz američkog Denvera počinje u 05:00 sati iza ponoći stoga navijte budilice i podržite najboljeg hrvatskog udarača.

Gloryjevu priredbu u Magness Areni će predvoditi domaći heroj Joe Shilling i Nizozemac Jason Wilnis kojeg smo nedavno gledali na FFC-u u Linzu. Pobjednik ovog dvoboja će dobiti šansu protiv šampiona u srednjoj kategoriji Rusa Artema Levina. Schilling za sada u Gloryju ima 6 pobjeda i dva poraza te slovi za ponajboljeg američkog kick boksača u ovom trenutku. Šira publika ga zna i po nastupima u MMA konkurenciji gdje mu ne ide tako dobro pa do sada u karijeri ima prilično očajnih 2-5. Wilnis je na FFC-u 19 pokazao iznimnu formu te je "razmontirao" Davida Keclika pred njegovom publikom poslavši pritom jaku poruku protivniku u Denveru. Nizozemac je na papiru bez sumnje favorit, no to će morati pokazati i u Gloryjevom ringu. U svakom slučaju se radi o dostojnom glavnom meču večeri ponajboljih boraca svijeta u srednjoj kategoriji.

Kao uvod, odnosno "co-main" event ,ćemo u Denveru vidjeti još jednog miljenika domaće poblike Amerikanca Dustina Jacobyja. Bivši UFC-ovac, a danas Gloryjev i Bellatorov borac će se sučeliti s još jednim top imenom srednje kategorije, sunarodnjakom Wayneom Barrettom. S obzirom na dvoboj dva američka borca, zanimanje javnosti upravo za ovaj dvoboj je bilo golemo.

Brestovac u prilici karijere

No, ono što nas najviše zanima jest sigurno turnir četvorice teškaša u kojem sudjeluje i hrvatski udarač Mladen Brestovac. Zagrepčanin će se u polufinalnom dvoboju susresti s prvim teškašem Gloryjeve ljestvice, Rumunjem nigerijske krvi, Benjaminom Adegbuyijem. Drugi polufinalne čine Jahfarr Wilnis i Australac Ben Edwards.

Otegodna ili olakotna okolnost za Brestovca jest činjenica da je upravo Adegbuyi posljednji borac koji ga je svladao. Bilo je to 2012. godine na SuperKombatovom Grandi Prixu baš u polufinalu tog turnira. U međuvremenu je Mladen stasao kao svjetski borac te je ubilježio čak 12 pobjeda zaredom uključujući spektakularno slavlje protiv Jahfarra Wilnisa na Gloryjevom debiju u Zagrebu. Nista losije nije išlo niti Rumunju, koji je u protekle tri godine poražen tek od Zhuravleva i Verhoevena s napomenom da se Ukrajincu revanširao nokautom pa su njegovi rezultati tim impresivniji. Adegbuyiju ide jako dobro i u Gloryju gdje je do sada nastupio četiri puta uz odličnih 3-1. Svladao je Bezusa (u Zagreb), Daniela Sama i Hesdy Gergesa, a izgubio je tek od neprikosnovenog Rica Verhoeven u meču za titulu.

Mladen će imati priliku tako osvetiti se tamnoputom udaraču i pokazati koliko je tehnički i taktički stasao u protekle tri godine. Nominalno je, prema ljestvici, drugi favorit ovog turnira upravo iza Adegbuyija. Spomenimo i podatak da je Brestovac zadnja dva meča odradio u FFC-u te je prekidom u prvoj rundi svladao Kwasniewskog i Colina Georgea.

Wilnis se vratio u Glory

Već smo napomenuli da drugo polufinale čine Jahfarr Wilnis i Ben Edwards. Ovog potonjeg se sjećamo iz kvalifikacijskog turnira za K-1 WGP 2012. koji je osvojio Mirko Filipović. Edwards je u Japanu deklasirao Raula Catinasa, no na kraju je odbio dolazak u hrvatsku metropolu i nastup u samom finalu. U međuvremenu je ubilježio pobjede protiv Slowinskog i Morosanua te slavlje u debiju za Glory protiv Jamala Ben Saddika ponovno dokazavši visoku kvalitetu. U 2014. se borio tek jednom te je poražen od Errola Zimmermana upravo u polufinalu "contender" turnira u kojem sujeluje po drugi put. U Denveru mu neće biti lako niti jednostavno jer je Jahfarr Wilnis ušao u sjajnu formu te plovi na nizu od pet zastopnih pobjeda. Nakon teškog poraza od Brestovca na Gloryju u Zagrebu, Nizozemac je mudro odlučio uzeti pauzu od nastupa u elitnoj promociji te se preselio u ipak manje okrutan kineski Kunlun. Tamo je nanizao nekoliko pobjeda i sada se pun samopouzdanja vratio među najbolje borce svijeta.

Valja napomenuti da će pobjednik ovog teškaškog turnira morati slaviti dva puta u istoj večeri pa će i taktika odigrati značajnu ulogu. Onaj tko mudro rasporedi snage te se sačuva od eventualnih ozljeda u prvom meču, ima šansu doći do kraja i izboriti meč protiv Ricca Verhoevena.

Glory 24 - DENVER

Jason Wilnis (NED) vs. Joe Schilling (USA)
Dustin Jacoby (USA) vs. Wayne Barrnett (USA)

Contender turnir

Benjamin Adegbuyi (ROM) vs. Mladen Brestovac (CRO)
Ben Edwards (AU) vs. Jahfarr Wilnis (NED)

Fightsite.hr

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala