Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Stonewall' najavljuje nerede
U drami redatelja Rolanda Emmericha, temeljenoj na istinitim događajima, započinje borba za prava LGBT zajednice

'Stonewall' najavljuje nerede

Prije nego se sljedeće godine spremi na borbu protiv vanzemaljaca u nastavku Dana neovisnosti, redatelj Roland Emmerich kreće u lov na nagrade sa svojom dramom Stonewall, temeljenoj na istinitim događajima.

Film donosi priču od New Yorku 60-ih i neredima i prosvjedima poznatim kao Stonewall, za koje se smatra da su bili početak pokreta za homoseksualna prava. Britanski glumac Jeremy Irvine, najpoznatiji po ulogama u flmovima Put rata i Žena u crnom 2: Anđeo smrti, predvodi glumačku postavu u ulozi homoseksualca koji bježi od kuće i utočište nalazi u Greenwich Villageu te postaje ključna figura nadolazećih sukoba.

Trailer se možda na trenutke čini dosta nezgrapan, ali sudeći po vrlo očitim poveznicama sa suvremenim pitanjima prava LGBT zajednice, kao i reference na Selmu, čini se kako namjeravaju film progurati kao potencijalnog kandidata za nagrade, nakon što doživi svjetsku premijeru sljedećeg mjeseca na filmskom festivalu u Torontu.

Film je već uspio sakupiti kontroverze radi navodnog guranja bijelog muškarca iznad ostalih manjina. Neki su se bunili kako su svi glavni glumci istog spola i roda (osim Irvinga, u ključnim se ulogama nalaze Jonathan Rhys-Meyers i Ron Prelman) te da to filmu daje ograničen fokus, što je Emmerich zanijekao:

"Smatram da smo ih dobro predstavili.", rekao je u nedavnom razgovoru za Vulture i dodao: "Imamo transvestite, imamo lezbijke, imamo sve u filmu jer smo željeli prikazati širu sliku cijele te priče i značenja riječi 'homoseksualac'."

Stonewall sa prikazivanjem kreće krajem rujna.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala