Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


„Pedeset nijansi sive“ veliki hit u kinima, unatoč groznim kritikama
Film je u Hrvatskoj ostvario najbolje otvaranje svih vremena sa zarađenih više od 2 milijuna kuna!

„Pedeset nijansi sive“ veliki hit u kinima, unatoč groznim kritikama

Štogod mislili o Pedeset nijansi sive, brojke govore same za sebe: zarada je i više nego očekivana!

Kontroverzna ekranizacija istoimene knjige E.L. James osvojila je publiku koja je pohrlila pogledati o čemu se tu radi. U prvom vikendu je u SAD-u zaradila 81 milijun dolara, a u ostatku svijeta još 150 milijuna (budžet 40 milijuna).

Osim odlične zarade, ovo je bilo najveće otvaranje nekog filma s oznakom R, a film je startao i puno bolje od prvog Sumrak filma koji je 2008. u svom prvom vikendu zaradio samo 69,9 milijuna u SAD-u.

Uspjeh ne čudi: Universal je odradio odličan marketing, a nije odmoglo niti otvaranje na samo Valentinovo. Naime, prvotno smo film trebali gledati u kolovozu prošle godine, ali zbog više razloga je datum promijenjen i Universal je ugrabio najbolji mogući.

Prema podacima Blitz Cinestara film Pedeset nijansi sive je ostvario najbolje otvaranje u 2015. te najbolje otvaranje svih vremena u Lijepoj našoj sa zaradom od 2 237 565 kuna. U pretprodaji je bilo prodano više od 30 tisuća ulaznica, a dosad ga je navodno pogledalo 66 545 gledatelja.

Kritike za ovaj film su vrlo loše, trenutna ocjena na IMDb-u je 3,9, a na Rotten Tomatoes ima 26%. Kao da je to Universalu važno kada su već sada debelo opravdali budžet i ostale troškove za film.

Nastavak Pedeset nijansi sive (Fifty Shades Darker, kod nas preveden Pedeset nijansi mračniji) stiže tijekom 2016. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala