Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


J.K. Rowlings na malim ekranima
Drama "The Casual Vacancy", ekranizacija prvog romana za odrasle spisateljice J.K. Rowlings, stiže na male ekrane

J.K. Rowlings na malim ekranima

 Koprodukcija BBC-a i HBO-a iznjedrila je novu dramu, mini seriju naziva The Casual Vacancy smještenu u ruralne predjele Ujedinjenog Kraljevstva. Serija je ekranizacija jednog od romana obožavane spisateljice J. K. Rowling, koji barem ovog puta nije smješten u fantastični svijet čarobnjaka  i čudesnih bića.

Roman The Casual Vacancy autorica je izdala 2012. godine i to joj je prva knjiga koja cilja na odraslu publiku. Roman je u prvom tjednu svoga izdanja u Velikoj Britaniji zasjeo na 15. mjesto best sellera, s vrlo dobrim iako ne i odličnim osvrtima književnih kritičara. 
 
 
Glavne teme serije su, koje bi neki nazvali tipično britanskim, sukob interesa podijeljenih klasa te siromaštvo i kriminal koji „nagrđuju“ pitoreskni gradić Pagford, prema viđenju onih koji tim slojevima ne pripadaju.
Središnji zaplet se okreće oko upražnjenog mjesta na općinskome vijeću smrću jednog od vijećnika. Situaciju dodatno zakomplicira, uz nadolazeće izbore, želja nekih lokalnih političara da središnje seosko okupljalište pretvore u nekretninu koja će donositi više profita, poput spa centra.  
 
Scenarij za mini seriju je prilagodila Sarah Phelps dok se režije prihvatio Jonny Campbell.
 
 
Glumačka postava je prepuna poznatih britanskih glumaca koji uključuju svijetske zvijezde kao što su Michael Gambon i Rory Kinnear, zatim tu se nalaze i Julia McKensie, Keeley Hawes, Rufus Jones, Keeley Forsyth, Abigail Lawrie, Monica Dolan, Simon McBurney, Richard Glover, Marie Critchley te Michelle Austin.

M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala