Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Šojka Rugalica ostvarila najbolje otvaranje ove godine
U američkim kinima novi nastavak prošao je najlošije od cijene franšize, a u Hrvatskoj najbolje s 19 984 gledatelja

Šojka Rugalica ostvarila najbolje otvaranje ove godine

Sukladno očekivanjima, Igre gladi: Šojka rugalica - 1. dio ostvarile su najbolje otvaranje na kino blagajnama ove godine, prema podacima s BoxOfficeMojo.

Treći film iz popularne franšize Igre gladi u svom prvom vikendu prikazivanja zaradio je 275 milijuna dolara diljem svijeta i iako možda najbolji ove godine, nije ostvario bolju zaradu od prva dva filma u SAD-u (Igre gladi i Igre gladi: Plamen).

No, u hrvatskim kinima situacija je bitno drugačija: film je ostvario najbolje otvaranje serijala sa skoro 20 tisuća gledatelja, prema podacima Blitz Cinestara. Zadnji film, Igre gladi: Šojka rugalica - 2. dio u kina stiže za točno godinu dana (kod nas 19.11.2015.).

Na drugom mjestu zadržao se animirani Big Hero 6 (dosadašnja svjetska zarada 185 milijuna dolara, u naša kina stiže u siječnju), a na trećem SF Interstellar (449 milijuna dolara).

Prošlotjedni broj jedan Preglup i pregluplji protekli je vikend pao na četvrto mjesto (zasad je zaradio samo 70 milijuna dolara) dok je na petom već osmi tjedan zaredom Fincherov triler Nestala (327 milijuna dolara, što je odličan iznos s obzirom na oznaku R i budžet od 61 milijun).

Krajem tjedna i u američkim i u našim kinima startaju komedija Kako se riješiti šefa 2 i animirani Pingvini s Madagaskara, s tim da kod nas još dolaze i kriminalistička triler drama Noćne kronike s Jakeom Gyllenhaalom i akcijski triler Ostavljeni s Nicolasom Cageom.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala