Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Filmska kritika: Pepeljuga
Iako zakazuje na svim bitnim planovima, to makar malo nadoknađuje na onom vizualnom koji itekako funkcionira

Filmska kritika: Pepeljuga

1
  • #1
    10 1

    postova:2
    jasenka sasha cico @ 15.4.2015. 23:03

    Čitam i ne vjerujem očima da se ovako piše recenzija za film. Dva puta upotrijebljena riječ sranje je već dovoljna da devalvira vas, Koraljka, kao filmskog kritičara.

    Ostalo..... Vi zaboravljate da je ovo bajka za djecu, a ne za odrasle, a da napredak tehnologije i filmska industrija, kao grana privrede, imaju imperativ stalno novih produkcija.

    Ja ću vam reći kao neko ko ima 57 godina i nagledao se predstava i filmova i načitao knjiga da to što ste vi očekivali "novo" od ovog filma, je npr. Hamleta odvukao toliko od originala, sa svim mogucim i nemogucim eksperimentima i karikaturama te predstave, da kada sam ja svoju pubertetsku djecu htjela odvesti na jednog čestitog i vjerodostojnog Hamleta, to jednostavno nije bilo moguće. Ali onda se pojavio film iz 1996 u kome Hamleta i Laerta glume Kenneth Branagh i Michael Maloney.

    Ovo je bio pravi praznik, Hamlet od A-Ž. Mislim da je Kenneth Branagh i režirao ovog 3 ili 4-satnog Hamleta i poveo ekipu divnih glumaca u produkciju još Shakespeareovih djela.

    Ne kažem da ne treba eksperimentirati i dodavati nešto novo, ali ne treba biti negativan niti prema vjerodostojnim ili provjerenim verzijama bajki. Vi Koraljka zanemarujete činjenicu da se na ovoj planeti svake sekunde rodi troje nove djece i vi i vaše godište niste jedina publika za bilo šta.

    Nadam se da ćete moju kritiku svoje kritike filma "Pepeljuga" shvatiti samo kao dobru namjeru i putokaz da ne skrenete u nekritičnom pravcu. Biti kritičar je ozbiljno zanimanje, a ako taj vaš FAK.hr podržava neozbiljne kritike, čudi me da ih mojTV to preuzima.

    Pozdrav

    Jasenka Cico, Sarajevo


  • #2
    6 3

    postova:2527
    bearfoot @ 16.4.2015. 10:16

    već izdvojena rečenica " Iako zakazuje na svim bitnim planovima, to makar malo nadoknađuje na onom vizualnom koji itekako funkcionira", konstrukcijom, smislom i biranim riječima urušava se sama u sebe, kao crna rupa besmislom  i  kontradikcijom i onemogućuje daljnje koncentrirano čitanje kritike...istina, ne zaslužuje ni površno čitanje jer je sva u tom istom tonu, ističe se naravno "sranje" rečenica koju možemo opiosati jednom riječju: SRANJE

  • #3
    3 2

    postova:2916
    gorlock @ 16.4.2015. 20:17

    Baš, svatko se naziva kritičarem.

    Ja nisam gledao, ali u kino su išle moja kći (11) s mamom i obje su bile oduševljene filmom.

    Kćer je bila toliko oduševljena, da je htijela ići gledati još jednom, pa je naravno i uspjela u tome Smije se

    Ono dogovorila se s prijateljicama i naravno opet je išla.

    Čini se da je ovoj kritičarki život noćna mora, pa više ne vjeruje u bajke.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala