Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Još jedan fijasko za Sony?
Akcijski triler "Misija: Bijela kuća" počeo se prikazivati ovaj vikend, a rani rezultati gledanosti nisu previše obećavajući

Još jedan fijasko za Sony?

Nije prošlo niti mjesec dana otkada je Sonyjev SF s Willom Smithom Zemlja: Novi početak doživio fijasko na kino blagajnama, a već sada BoxOfficeMojo predviđa sličnu sudbinu akcijskom trileru Rolanda Emmericha Misija: Bijela kuća.

Ovaj triler koštao je Sony 150 milijuna dolara i najskuplji je 'ljetni film' tog studija za koji su smatrali da će doživjeti veliki uspjeh, pogotovo kad se uzme u obzir da su glavne zvijezde zgodni Channing Tatum i Oscarovac Jamie Foxx. Prema predviđanjima, film bi tijekom vikenda mogao zaraditi samo 27 milijuna dolara, a ako bude 'sreće' možda dođe do nekih 40 milijuna.

Ove brojke su još gore kad se sjetimo da smo ove godine već vidjeli jedan 'kiks' s filmom slične tematike (Bijela kuća), Pad Olimpa. Također akcijski triler studija FilmDistrict u prvom vikendu ostvario je zaradu od 30,8 milijuna dolara, što jest malo, no budžet za film je bio puno manji, nego za Misiju (70 milijuna).

Sonyjevi filmovi Poziv s Halle Berry te horor Zla kob, koji su s prikazivanjem počeli u ožujku, odnosno travnju ove godine, također nisu donijeli neku veliku zaradu, no ipak s obzirom na budžet (13 i 17 milijuna dolara) u studiju mogu biti zadovoljni.

Na drugo mjesto najvjerojatnije će se smjestiti komedija Specijalne agentice sa Sandrom Bullock i Melissom McCarthy kojoj se predviđa barem 40 milijuna dolara što je sasvim pristojna zarada računajući na manji budžet od 43 milijuna.

Na prvom mjestu je i dalje očekivano Disneyev animirani hit Čudovišta sa sveučilišta dok Svjetski rat Z polako pada na ljestvici najgledanijih filmova te mu se predviđa skromnih 32 milijuna dolara zarade u drugom tjednu prikazivanja, što bi značilo pad od 52%.

No, nije sve tako crno za Sony! Krajem ljeta stižu nastavci komedije Starci te polu-animirane obiteljske komedije Štrumpfovi, a SF-u s Mattom Damonom Elysium predviđa se odlična gledanost i zarada na temelju izvrsnog trailera koji smo prvi put vidjeli u travnju.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    bearfoot bearfoot @ 30.6.2013. 1:32

    toliko kontradiktornosti i proturiječja koliko je u ovih nekoliko komentara već dugo nisam vidio na hrpi...još od vremena @karamkera...taj je znao izasrat i veće hrpe...

  • #4
    0 0
    dragmio dragmio @ 29.6.2013. 22:48

    Producente odavno zanima samo novac iako je prvoj generaciji čak bilo i stalo. Jer da nije, bavili bi se nečime drugim, nečime tada unosnijim. Film na početku nije obećavao milijarde. Ni približno.

    Na njihovu žalost, jadni i dalje trebaju redatelje jer sami ne znaju napravit film. Pitam se zašto. Sigurno zato jer redatelj nije važan.

  • #3
    1 0
    karter karter @ 29.6.2013. 22:24

    Rorschach je u pravu, mislim da o utjecaju novca na film nema smisla ni govoriti. DANAS jedini parametar koji zanima producente je novac. Tako kada se malo bolji film napravi odmah slijede lobiranja weinsteina i društva da uđu u program nagrada, oskara kako bi ih ljudi gledali pa na taj račun zaradili iako je stvarna kvaliteta filma sasvim drugačija i nezaslužuju biti na velikiim nagradama, a da su snimljeni u razdoblju navedenih režisera bili bi smatrani lošima. U vremenu navedenih režisera ipak je postojao sluh za umjetničku stranu filma, za progovoriti o određenim pitanjima te su se snimali odlični umjetnučki filmovi, a i publika je bila više interesirana za takve naslove. RAzdoblje velikih hitova, blockbustera je sve to promijenilo i danas to nikome nije isplativo, ni studiju a ni većini filmaša koji danas samo hoće što više zaraditi što je očekivano, ani većinu publike to ne zanima oni žele pucnjavu, eksplozije, vampire, gole vukodlake, justina bibera. MAli su oni koje ne zanima komercijalna strana filma i mislim da će film sve više gubiti umjetničku notu i snimati će se sve više po modelu twilighta, superheroja. IAko možda neuspjesi ovih sonyevih katastrofa daju neku nadu, ali ne znam.

  • #2
    1 0
    dragmio dragmio @ 29.6.2013. 21:16

    Reci to Meliesu, Griffithu, Vertovu, Eisensteinu, Langu, Murnauu, Hitchcocku, Wellesu, Mizoguchiju, Ozuu, Kurosawi, Kubricku, Cassavetessu, Pasoliniju, Felliniju, Tarkovskom, Bergmanu, Chabrolu, Truffautu, Wendersu, Fassbinderu, Herzogu...

  • #1
    1 0
    boatenga boatenga @ 29.6.2013. 16:24

    Filmska industrija je sletila u ponor onog trena, kad se filmove počelo ocjenjivati količinom zarade i to uzimati kao mjerilo uspješnosti i kvalitete filma..

    Žalosno..

Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala