Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nico Rosberg pobijedio na Silverstoneu i osvojio treću pobjedu u karijeri
Četiri puknuća guma na četiri različita bolida i ispadanje Sebastiana Vettela glavna su obilježja ove utrke

Nico Rosberg pobijedio na Silverstoneu i osvojio treću pobjedu u karijeri

Nico Rosberg uspio je s devete startne pozicije doći do druge pobjede u ovoj sezoni, u utrci koja će ostati zapamćena po puknućama stražnjih lijevih guma na Hamiltonovom, Massinom, Vergneovom i Perezovom bolidu.

Lewis Hamilton je u osmom krugu ostao bez stražnje lijeve gume, a iako je bio daleko od boksa ipak nije trebao odustati od utrke. Odvozio je najbrži kvalifikacijski krug i u uzbudljivoj utrci završio na četvrtom mjestu.

U desetom krugu je i Felippe Massa izletio zbog puknuća stražnje lijeve gume, na istom mjestu kao i Lewis Hamilton te je unatoč tom velikom zaostatku uspio završiti šesti.

Jean-Eric Vergne nije imao sreće u 15. krugu kada je i njemu puknula sporna stražnja lijeva guma, a može biti sretan što mu se to dogodilo tik ispred ulaska u boks (unatoč tomu nije završio utrku).

To se sve odvilo ispred bolida Kimija Raikkonena pa se može reći da je za dlaku izbjegao tragičan kraj jer su komadi gume doslovno letjeli pored njegove glave. Raikkonen je vozio odličnu utrku, no zbog loše procjene nije promijenio gume pred sam kraj utrke pa je pao s drugog na peto mjesto.

Iako je Mark Webber startao drugi te i završio na istom mjesto, ne može se reći da se tijekom utrke nije borio. Već je pri početku utrke pao u poretku zbog dodira s Romainom Grosjeanom, ali je uspio zadržati koncentraciju i doći do postolja.

Fernando Alonso je startao deveti, a iako je izvrsno vozio dodatna sreća mu se najviše osmijehnula nakon Vettelovog odustajanja kada se probio čak do trećeg mjesta.

Utrku je inače uspješno vodio Sebastian Vettel, ali 11 krugova prije kraja pokvario mu se bolid zbog kvara na mjenajaču zbog čega je morao odustati, a na stazu je drugi put izašao sigurnosni automobil. Posljednjih 7 krugova bilo je i najuzbudljivije jer je došlo do mnogih preokreta u konačnom poretku (Raikkonenov pad, novo puknuće gume, drugo i treće mjesto).

Sebastian Vettel svakom utrkom dobiva sve veću konkurenciju u utrci za svjetskog prvaka, a može se i zaključiti kako se ekipa Mercedesa dosta okoristila spornim tajnim testiranjem.

Neki vozači su na kraju utrke komentirali spornu situaciju s puknućima Pirelli guma te naglašavaju kako se to nikako ne bi smjelo događati prvenstveno zbog njihove sigurnosti. U Pirelliju su htjeli krivnju prebaciti na stazu, što su neki vozači također odbacili kao mogućnost. Štoviše, Alonso je nakon utrke izjavio kako ovu konkretnu utrku vozi već godinama i nikad nije bilo ovakvih problema pa ne vjeruje da je sada u stazi problem.

Odgovore na ova pitanja možda dobijemo već tijekom sljedećeg tjedna jer sljedeći Grand Prix vikend u Nürburgringu (VN Njemačke) počinje u petak, 5. srpnja.

 

UKUPNI POREDAK UTRKE: 

  1. Nico Rosberg (Mercedes)
  2. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
  3. Fernando Alonso (Ferrari)
  4. Lewis Hamilton (Mercedes)
  5. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault)
  6. Felipe Massa (Ferrari)
  7. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
  8. Daniel Ricciardo (STR-Ferrari)
  9. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
  10. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari)
  11. Pastor Maldonado (Williams-Renault)
  12. Valtteri Bottas (Williams-Renault)
  13. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
  14. Esteban Gutierrez (Sauber-Ferrari)
  15. Charles Pic (Caterham-Renault)
  16. Jules Bianchi (Marussia-Cosworth)
  17. Max Chilton (Marussia-Cosworth)
  18. Giedo van der Garde (Caterham-Renault)
  19. Romain Grosjean (Lotus-Renault)

VOZAČI:

  1. Sebastian Vettel 132
  2. Fernando Alonso 111
  3. Kimi Räikkönen 98
  4. Lewis Hamilton 89
  5. Mark Webber 87
  6. Nico Rosberg 82
  7. Felipe Massa 57
  8. Paul di Resta 36
  9. Romain Grosjean 26
  10. Jenson Button 25
  11. Adrian Sutil 23
  12. Jean-Eric Vergne 13
  13. Sergio Perez 12
  14. Daniel Ricciardo 11
  15. Nico Hulkenberg 6

KONSTRUKTORI:

  1. Red Bull-Renault 219
  2. Mercedes 171
  3. Ferrari 168
  4. Lotus-Renault 124
  5. Force India-Mercedes 59
  6. McLaren-Mercedes 37
  7. STR-Ferrari 24
  8. Sauber-Ferrari 6
  9. Williams-Renault 0
  10. Marussia-Cosworth 0
  11. Caterham-Renault 0

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    100001487246231 manuel robbery @ 1.7.2013. 5:01

    Prespavao sam ovu trku, ne mislim da je bila dosadna pa da sam drijemao cuo sam da je trka bila super zanimljiva, nego mislim bukvalno, probudio sam se tek na zadnjih 15 krugova. Desi se to u nedelju il subotu nekon neprospavane noci, moram se kontrolirat. Nije doslo vrijeme na odvikavanje ali da me krenulo jeste. Ako neko ima savjet otvoren sam za sve opcije.

    Inace zao mi je sto je Vettel ipsao, nezasluzeno ali bolje za sampionat. Iznenadjen sa Nikom, dobro samara Luisa al treba reci da Hamilton stvarno nema srece i da je ovaj u ekipi vec 2 godine.

    Zezam se ostavila ma cura a nije mi htjela ni znate vec sta....., ne trebam pisati dalje. Koma zwstoka, sto kaze onaj sa Zauvjek Susjeda.

    Nemojte ovo bristi , ima osvrt na F1 ko nece da cita neka procita samo ovo boldirano

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala