Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


SP u nogometu: Hrvatska u borbi za medalju
Povijesni ogled između Hrvatske i Maroka danas odlučuje o osvajaču trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu

SP u nogometu: Hrvatska u borbi za medalju

Foto: fifa.com/screenshot

Hrvatska nogometna reprezentacija ove subote u 16 sati igra protiv Maroka u utakmici za 3. mjesto, odnosno za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Prijenos utakmice sa stadiona Khalifa International možete pratiti na Drugom programu HTV-a, Drugom programu HR-a te preko multimedijske platforme HRTi.

Nakon što je otvorila Svjetsko prvenstvo u Kataru utakmicom protiv Maroka, hrvatska nogometna reprezentacija će ga i zatvoriti protiv istog suparnika. Hrvatska i Maroko otvorili su natjecanje u skupini F odigravši na stadionu Al Bayt u Al Khoru bez pogodaka. Hrvatska je imala posjed lopte 65 posto, ali samo pet udaraca prema golu, od kojih samo dva u okvir. Bez pravih rješenja u napadu i uz nekoliko dobrih intervencija Dominika Livakovića, Hrvatska je osvojila bod.

Uslijedila je pobjeda Vatrenih od 4:1 protiv Kanade, a grupnu fazu Hrvatska je zaključila remijem bez golova protiv Belgije. Nakon što su prošli skupinu u Kataru, Vatrene je u osmini finala čekao Japan, a Luka Modrić i društvo slavili su boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Iduća runda donijela je peterostruke svjetske prvake Brazilce, ponovo su odlučivali jedanaesterci i ponovo je Hrvatska bila uspješna. U polufinalu je hrvatska vrsta izgubila od Argentine (0:3), a sada je u borbi za broncu čeka Maroko.

Maroko se pokazao kao vrlo tvrda ekipa koja ne prima i ne daje mnogo golova. Na putu do susreta za broncu nisu primili gol od Hrvatske (0-0), Belgije (2-0), Španjolske (0-0), Portugala (1-0), a Španjolci im nisu uspjeli zabiti ni u raspucavanju gdje su promašili tri jedanaesterca. Probili su ih tek Francuzi u polufinalu s dva gola.

Novi hrvatsko - marokanski ogled očekuje nas danas, a bit će to tek četvrti put u povijesti svjetskih prvenstava da se dvije reprezentacije dva puta susreću na jednom SP-u. Tko će ovog puta izaći kao pobjednik i osvojiti brončanu medalju, ostaje nam vidjeti.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala