Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zaboravite Google Glass, Recon predstavlja naočale na Android platformi
Google-ov partner nudi naočale koje dolazi s vlastitim heads-up displayem

Zaboravite Google Glass, Recon predstavlja naočale na Android platformi

Foto: cnet.com

 

Tvorac heads-up zaslona (HUD) za skijaške naočale predstavio je sunčane naočale s malim računalnim zaslonom na Googleovoj konferenciji za programere, ali ne koriste Google Glass tehnologiju.
 


Iako je Google pozvao tvrtku Recon Instruments da pokažu naočale na svojem glavnom događaju godine, naočale nemaju nikakve veze s Google Glass.
Umjesto toga, Recon pokreće ''Jet'', heads-up display naočale koristeći vlastitu tehnologiju.
Reconove  naočale dolaze s malim zaslonom, slično kao Google Glass, osim što se zaslon nalazi u dnu vidnog polja za desno oko, umjesto pri vrhu.
Heads-up display jedinica obuhvaća dual-core procesor, Wi-Fi, Bluetooth, GPS i senzor pokreta, HD kameru i još mnogo toga.
Ta tehnologija, na primjer, omogućuje ljudima koji nose Jet naočale da prate i snimaju svoje kretanje i stave te podatke na internet.

Recon ne pokušava sakriti sličnost sa Google Glass naočalama. Uostalom, Google Glass je sazvao tiskovnu konferenciju o kojoj bi malena tvrtka kao što je Recon mogli samo sanjati.
"Postoje neke sličnosti s Google Glass", rekao je Tom Fowler, Reconov glavni marketinški agent "Iz naše perspektive, to je dobrodošla usporedba."
Štoviše, Googleov udio u pokretnim tehnologijama će zasigurno potaknuti interes potrošača.
"Oni imaju vrlo duboke džepove. Oni imaju vrlo pametne ljude. Oni su veliki marketinški stručnjaci", rekao je Fowler. "Mi smo zahvalni što Google postoji."

Za razliku od Googlea, Recon već prodaje naočale s heads-up zaslonom.
Recon je začetnik stavljanja malih monitora i raznih senzora u skijaške naočale za prikaz brzine, udaljenosti, podataka o vertikalnom spuštanju, i još mnogo toga.
Najveći proizvođači naočala, kao što su Oakley, Smith Optics i Zeal Optics, između ostalog, uključuju Recon heads-up display jedinice u svoje naočale, po cijeni višoj od 450 dolara za komplet.
Iako su donedavne recenzije njihovih proizvoda zaključile da je tehnologija još uvijek manjkava, Recon je ustrajao, radeći na daljnjem razvoju hardvera i softvera naočala, paralelno s razvojem ''Jet'' tehnologije.

Google je pozvao Recon na I/O, kao i prije godinu dana, obzirom da koriste komponente  Android mobilnog operativnog sustava.
Recon će pokazati aplikacije koje se koriste na Jet-u, uključujući i praćenje aktivnosti uživo (video streaming), web i smartphone povezivost i Facebook integracije.
Plan Reacona je da se izbori za što bolju poziciju na tržištu naočala namijenjenih specifičnim aktivnostima.
Očekuju da će biciklisti, primjerice, koristiti njihove naočale, koje će im pružati podatke o vožnji, kao što su brzina, prijeđena udaljenost i utrošena energija, za što će biti potrebno samo skrenuti oko u smjeru zaslona na naočalama.
"Najviše nas interesira dizajn sportskih pomagala", rekao je Fowler. "Ne pokušavamo napraviti proizvod koji će korisnik staviti ujutro i nositi cijeli dan."
 


Specifičnost je i otvorenost Reconove softverske platforme, izjava je Bena McConnella, Reconovog direktora razvoja platformi.
Programeri mogu koristiti paket za razvoj softvera iz Recona te istovremeno pratiti podatke sa GPS-a i iz drugih senzora.
Recon je rekao da trenutno radi sa fitness tvrtkama na razvoju aplikacija za svoju platformu.
Dok se neki Google programeri već žale na ograničenja Glass programskog sučelja, Recon nema takvih problema.
"Gledamo na otvorenost naše platforme kao prednost", rekao je McConnell.

Za razliku od skijaških naočala, Recon namjerava nuditi ''Jet'' naočale pod vlastitim brandom. U početku planiraju imati samo jedan model s izborom više okvira i leća u raznim bojama.
Tvrtka planira početi prodavati naočale do kraja godine.

Ovdje možete pogledati video prezentaciju u kojoj Recon pokazuje razne situacije u kojima tvrtka vidi svoje Jet naočale:
 
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala