Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mia Biondić u novom video spotu američkog glazbenika Starkeya
Hrvatski redatelj Filip Filković Philatz primio se režije vidio spota za pjesmu "Space"

Mia Biondić u novom video spotu američkog glazbenika Starkeya

Foto: screenshot

Paul Geissinger iz Philadelphie, poznatiji na glazbenoj sceni kao Starkey, dugi niz godina djeluje kao DJ i producent za renomirane labele kao što su Slit Jockey, Ninja Tune, Planet Mu i Seclusiasis. U svojoj karijeri surađivao je s mnogim imenima svjetske glazbene scene poput Charli XCX, Kiki Hitomi, Anneka, Ital Tek, Leah Smith, P-Money i drugih.

U novom spotu za njegovu pjesmu pod nazivom "Space" koji režira hrvatski redatelj video spotova Filip Filković Philatz, uspješna i vrlo tražena hrvatska glumica Mia Biondić (koju smo nedavno imali prilike vidjeti u reklami za MojTV) tumači ženu u cyberpunk svijetu koja nam na erotski način otkriva kako izgleda jedan intiman dan njezinog života.

- Uz snimanje dugometražnog filma jedva sam dočekala neki off projekt u ovako ugodnom društvu. Snimali smo spot kao jedna mala obitelj i bilo je prezabavno i sjajno iskustvo. Mislim da se ovdje rodila ljubav na poslovnom planu i osjetim kako ćemo Filip i ja još puno toga raditi zajedno - kazala je mlada glumica Mia koja se trenutno intenzivno posvetila i probama za nadolazeće Dubrovačke ljetne igre.


Inače, Starkey je primijetio Filkovićev reprezentativan showreel radova na Vimeu i odlučio mu se javiti u nadi da će surađivati. Obojica su odmah na prvu pronašla zajednički jezik, a Filkovićeva ideja za video spot ubrzo je realizirana i snimljena u Zagrebu, čija se premijera očekuje krajem svibnja u američkim medijima.

- Radi se o spotu koji ima romantike, znanstveno-fantastične poetike, robotike i dosta NSFW elemenata, malu priču i definiranu atmosferu koja bi vas trebala dok ga gledate odvući u taj svijet - objašnjava Filković, dobitnik nagrade Oktavijan Dana hrvatskog filma za najbolji video spot Hladnog Piva "Ezoterija".

Spomenimo i kako se na pjesmi "Space" pojavljuju vokali poznatog britanskog repera Karizma i pjevačice Nine Smith sa Ninja Tune Recordsa.

- Ostao sam pozitivno iznenađen kada sam dobio ponudu da radim spot za Starkeyja jer ga privatno slušam te imam nekoliko njegovih pjesama na playlisti u autu. Dok sam smišljao i procesuirao ideju za spot, prva osoba koja mi je pala na pamet za ulogu, jer mi se činila zaista idealnom, bila je upravo Mia. Nekako sam cijelu radnju spota u konačnici prilagodio njoj, u koju se ona spontano i prirodno uklopila - otkrio je Filković koji trenutno priprema svoj debitantski kratki film, inače poznat još po već prepoznatljivim video uracima za Edu Maajku, Urbana, Gibonnija, Vatru, Ivanu Kindl, srpske Frajle, Lollobrigidu, Diyalu, bosanskog repera Prikija...

- Čim sam vidio Filipov showreel privukla me njegova vizualna estetika. Fantastične slike, korištenje boja i cjelokupno predstavljanje rada vrlo je profesionalno, a ima i jako unikatan osjećaj. Kad nam je poslao svoju ideju za "Space" spot, privukao me znanstveno fantastični pristup, svijet budućnosti u koji je smještena radnja; jer to je i nešto što se rezonira uz mene i glazbu koju stvaram. Kad sam vidio finalizirani produkt, taj svijet koji je stvorio je zaista zapanjujuć. Prostor, rekviziti, digitalni efekti, poveznica teksta, pjesme i spota te naravno sjajno odigrana Mijina uloga, sve se spojilo u nešto oko čega sam jako uzbuđen i jedva čekam da ljudi to sve skupa vide. Ovaj spot je pjesmi u potpunosti podario jednu sasvim novu dimenziju - ispričao je PJ Starkey vezano uz suradnju i projekt.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala