Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


To sam ja: Mia Biondić
Uspješna glumica otkrila nam je što (ne)voli i koga cijeni, a kaže i kako može zamislit svijet bez kazališta, ali ne i bez glazbe

To sam ja: Mia Biondić

Foto: Facebook

Ona je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, a iako ima tek 28 godina, Mia Biondić iza sebe ima niz uspješnih, glumačkih ostvarenja. Diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, ali kako nam je otkrila u intervjuu, ona nije 'samo' glumica.

Do sada je ostvarila nekoliko tv uloga u serijama "Pod sretnom zvijezdom", "Mamutica" te "Luda kuća", a na velikim platnima imali smo je prilike vidjeti u "7 seX 7", "9. ožujka", "Ta tvoja ruka mala" i "Mala noćna muzika". Osim toga, Mia uspješno od 2009. godine, pa do dan danas vodi i emisiju za one najmlađe na HRT-u "TV Vrtić". Otkrila nam je kako se trenutno ozbiljno priprema za Dubrovačke ljetne igre, a nedavno je snimila i jedan video spot. Osim toga, Mia je i rado surađivala s MojTV portalom za koji je nedavno snimila i reklamu. Što nam je još ova mlada i ambiciozna glumica otkrila o sebi, pročitajte u nastavku:



Da nisam glumica bila bih?
Joj, pa nisam zapravo samo glumica. Za to sam se službeno školovala, ali u životu radim svašta. Ne mogu se zamisliti u nikakvom drugom zvanju. Mislim, gluma ti zapravo pruža sve ... možeš biti i astronaut, ali i pipničarka.

Kod kolega glumaca prezirem? 'Baš prezirem' je možda malo preteška konstatacija, ali ne volim inertnost! Općenito je jako je teška situacija u poslu, ali mi kao kolege ništa ne poduzimamo po tom pitanju. Mislimo da će se sve riješiti samo za sebe, nažalost to nije tako.

Najdivnije glumačko iskustvo mi je bilo? Ima ih više, ma zapravo sve do sada što sam radila. Nekako mi se uvijek uloga ili predstava ili film povežu s tekućim stvarima koje me interesiraju. Ne stvaram pod pritiskom i to je ta sloboda stvaranja koja mi je najbitnija.

Posljednji film koji sam pogledala u kinu i preporučila ga svima za gledanje je koji?
"Grijesi očeva" ("The Place Beyond the Pines") iako mi se radnja malo vuče, glumački je sjajno odrađeno.

TV serija koju pratim i koja me u posljednje vrijeme oduševila je? "Homeland". Iščekujem novu sezonu. Jako volim akciju, a ova serija krcata je preokretima i vrhunski razrađenim likovima.



Na televiziji najčešće gledam što?
Ništa jer u novom stanu nemam televiziju... i predivno mi je tako.

Da mogu birati glumila bih u paru s kojim svjetskim poznatim glumcima? Uf, evo ja uopće nemam takve želje. Iskreno, neizmjerno cijenim Anu Karić i želja mi je jednom glumiti upravo s njom.

Top pet najdražih filmova svih vremena su mi koji? 1. "Leon", 2. "Another Earth" 3. "Irina Palm", 4. "Juno", 5. "Tropic Thunder".

Najdraži filmski citat mi je? "Nisi ti ništa misla da si misla!" iz "Haliminog puta" redatelja Arsen A. Ostojića.

Između kina i DVD-a biram najčešće? Kino!!! Da vam dam svoju lozinku od bonus kartice za skupljanje bodova jednog multipleksa u koji idem, sve bi vam bilo jasno.

Grad u kojem bih mogla živjeti već od sutra je koji i zašto? Činjenica je da kad odem negdje izvan Hrvatske sam uglavnom fascinirana svime, ali ja Zagreb ne mijenjam za ništa.

Ljubav je za mene? Nešto veliko, posebno, rijetko, ima veze s kemijom, ali samo na početku. Nešto toliko posebno da često niti jedan filmski kadar ili pjesma nisu to u stanju opisati. Zato je valjda to nepresušna tema već stoljećima.


Glazbeni stil koji preferiram je? Otkrila sam veliki broj novih izvođača, a glazbeni ukus mi se svakodnevno mijenja, razvija i nadopunjuje. Tim promjenama sam sklona još od malih nogu, kao npr. od Queena i Annie Lennox pa do Nine Simone... nakon čega je uslijedila ozbiljna faza jazza. Veliki sam obožavatelj i r'n'b-a, kombinacije dubstepa, pa i neke zanimljive elektronike. Glazba radi čuda u tijelu i u glavi. Mogu zamisliti svijet bez kazališta, ali bez glazbe ne!

Knjiga koju obožavam? H. Miller "Mudrost Srca". Ta knjiga je u biti pronašla mene, a to je najdivnije. Isto tako, fascinira me činjenica da kad god ju čitam iznova, pročitam nešto 'novo'.

Jelo koje bih mogla jesti svaki dan je koje? Ništa ne bih mogla jesti svaki dan. Veliki sam gurman i izdvajam popriličan iznos za hranu jer volim kuhati, jako!

Najdraže putovanje mi je koje? Bamberg u Njemačkoj - tamo sam zavoljela pivu i vidjela predivnu crkvu za koju sam gotovo sigurna da ju nisu sagradili ljudi.

Nikada si ne uskraćujem što? Ne znam, ovisi s kojim iznosom novaca u tom trenu raspolažem u novčaniku.

Na ljudima prvo primijetim što? Stopala ako ih mogu vidjeti.

Kako ti se sviđa portal MojTV za koji si nedavno snimila i promo reklamu? Kad izađe intervju, onda ću znati koliko mi se sviđa :)


L.M./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala