Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Spektakularno otvorenje Olimpijskih igara u Londonu
Olimpijski plamen upalile su sve 204 zemlje natjecateljice

Spektakularno otvorenje Olimpijskih igara u Londonu

Foto: Olympic Games

Britanija je tri i pol sata dugom ceremonijom otvorenja 30. ljetnih Olimpijskih igara predstavila svijetu svoju bogatu industrijsku i kulturnu povijest.

Redatelj ceremonije Danny Boyle potrudio se sažeti sve britansko u svečanosti nazvanoj Otok čuda - od Jamesa Bonda, Harry Pottera i J.K. Rowling, Rowana Atkinsa, Davida Beckhama, Paula McCartneya i naravno, neizostavne kraljice Elizabete. Naravno, James Bond je stigao po englesku kraljicu, a olimpijski plamen sigurno je doputovao Temzom na gliseru kojim je upravljao Beckham.

Hrvatski stijeg za dosad najbrojniju nacionalnu delegaciju ponio je rukometaš Venio Lozert. Od hrvatskih sportaša na londonskoj Olimpijadi očekuje se mnogo, no tugu britanskih komentatora sa BBC1 pobudio je izostanak Blanke Vlašić.

- Jako sam razočaran što nema Blanke. Ona mi je omiljena sportašica - komentirao je BBC-ev novinar tijekom defilea hrvatskog tima sastavljenog od 110 sportaša.

Ove godine, čast da zapale olimpijsku baklju pripala je svim zemljama sudionicama. Naime, baklju je na stadion donio proslavljeni britanski veslač Sir Steve Redgrave. Olimpijski plamen koji će do 12. kolovoza gorjeti na Olimpijskom stadionu u Londonu zajednički je zapalilo sedam mladih sportaša koje su izabrali britanski olimpijski pobjednici. Mladi britanski sportaši svojim su bakljama upalili 204 bakrene latice koje su u stadion unijele sve zemlje sudionice u svečanom mimohodu, koje su se stopile u jedinstveni veliki olimpijski plamen.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    3 0
    aya aya @ 29.7.2012. 0:10

    Parada kiča, koja je koštala toliko, da se moglo nahranit' pola Afrike!

    It supposed to be about sport, wasn''t it?

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala