Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dosadne reklame mogu prouzročiti bolnu i laganu smrt
Normalan gledatelj televizije mora gledati reklame, a čovjek koji gleda reklame ne može ostati normalan

Dosadne reklame mogu prouzročiti bolnu i laganu smrt

Normalan gledatelj televizije mora gledati reklame, a čovjek koji gleda reklame ne može ostati normalan – dakle, okorjeli gledatelj televizije po definiciji mora postati abnormalan!

Zašto je to tako? Pa vjerojatno zato jer se većina reklama radi istim kalupom. Roba se prodaje seksom, sretnom obitelji i slično. Zanimljivo je da se tvorci reklama nazivaju kreativci, a ustvari oni sami imaju jako malo mjesta za ispoljiti, tu nazovimo kreativnost.

Opet isto pitanje, pa zašto je to tako? Pa vjerojatno zato jer se u Hrvatskoj u ovakvoj trenutnoj situaciji svega nekoliko najvećih korporacija može konstantno oglašavati. Uzmimo kao primjer Ivicu Todorića i njegove 384 tvrtke s tim da je Konzum naravno na prvom mjestu. Te su reklame uvijek & izričito živa dosada, mada se u njima stalno spominje riječ akcija: super akcija, vikend akcija, požurite akcija traje dok ima robe na zalihama...

Sve vrvi od te akcije, a nigdje na vidiku ni Stevena Seagala, ni Chucka Norrisa. Ipak najvažniji slogan Todorićevog carstva je „S vama kroz život“. S obzirom da dundo Ivica svako malo kreće u novi projekt, za očekivati je kako će reklame na televiziji postati još dosadnije, a gledatelji još abnormalniji.

Najbogatiji Hrvat je, podsjetimo, krenuo u dodatne biznise. Otvorio je benzinsku pumpu, uveo je novu mobitelsku mrežu, spominje se i hotelski biznis. Povrh svega tu je i K-valuta, bonovi za Konzum umjesto kuna i eurića.

Neće Todorić stati sa širenjem. Odavno znanstvenici znaju da se u svemiru jedino šire: on sam, ljudska glupost i velike korporacije. Moglo bi se lako dogoditi da najjači i najveći čovjek Hrvatske u biti preuzme sve usluge koje prosječnom Hrvatu trebaju. Čak i saučešće. Ljudi danas žive u velikoj brzini i stresu, pa ne stignu otići ni na sprovod.

S vama kroz život, ali i u smrt

Ali da bi vama olakšali, tu je usluga K-saučešće. K-saučešće naime nije obični bezvezni telegram povodom smrti vašeg bliskog člana obitelji. Ne, ni u kojem slučaju. Naši marljivi zaposlenici smrt vašeg bližnjeg pretvorit će u nezaboravan doživljaj. Sastavit će mu sonet, epigram, bilo što, 'na njemu je samo da umre, na nama je sve ostalo'.

Pričam vam sve ovo jer hoću ukazati kako bi nekakav kreativniji marketing bio pun pogodak u liječenju gledateljeve abnormalnosti. Recimo, ja bih kod ove usluge koristio već dobro uhodani Konzumov slogan: „S vama kroz život, ali i u smrt“. Ili recimo: „K-saučešće – jer vaše suze to zaslužuju“. Moglo bi također: „Mi nismo hladni kao bankovno učešće, mi smo K-saučešće“. Pa opet: „Od izvora s vama kroz život, pa sve do ušća, točnije K-saučešća“. Bile bi tu naravno i svakojake akcije, bez da se spominje ta ružna riječ: „Uzmite tri K-saučešća i dobijete gratis vlažne maramice“.

Ma da ne vrtimo samo marketing oko Konzuma, evo besplatno dajemo i preporuku nekoj drugoj kompaniji. Recimo pivovarama, one su sad aktualne prije početka Europskog prvenstva u nogometu. Sjećate se svi vi dobro onog slučaja iz Karlovca od prije 5 godina kada je jedan građanin šetao psa blizu Karlovačke pivovare, a ovi 'ekološki' izbacivali neke radioaktivne tvari oko tvornice, pa čovjek udahnuo otrovne plinove i izdahnuo nešto kasnije u bolnici.

Pazite sad koji se dobar marketinški prostor ovdje otvara, odnosno mogućnost prestanka emitiranja glupih reklama s ženom, majkom, bižuterijom u glavnoj ulozi. Ja da sam kreativac ovako bih to riješio: „Since twothousandseventh nobody died. Probably the safest beer in the world“.

A opet ako netko kojim slučajem i umre od Karlovačkog, tu je K-saučešće.

M.M.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala