Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Inzaghi nikad nije prevario svoju suprugu
Ovo je priča o Pippu Inzaghiju i njegovoj voljenoj supruzi Rete. Koliko je voli, imali smo priliku vidjeti jučer, u posljednjem kolu ovogodišnje Serie A

Inzaghi nikad nije prevario svoju suprugu


Međutim, ova svadba koja se u središtu Piacenze odigravala ljeta gospodnjeg 1991. godine nije bila jedna od takvih. Na svadbi se skupilo tek nekolicina čeljadi i da su taj dan u crkvi San Savino bili izaslanici Guinnesa, zasigurno bi tu svadbu proglasili kao najmanju u cjelokupnoj kršćanskoj povijesti Italiji. Mjesecima prije i mjesecima poslije svadbe, u Piacenzi se prepričavalo kako je mladoženjina mama (koji je inače bio pravi mamone, što u prijevodu znači mamin sin) bila totalno nezadovoljna izborom svoga mamonića i htjela je na sve moguće i nemoguće načine sabotirati sinovljevu svadbu.

 Just merried

-Sine – petnaest minuta prije početka ceremonije zadnji je put zajecala – ona nije za tebe. Niti će ti kuhati, niti će ti prati, a najgore od svega je što s njom nikada nećeš imati djecu.

-Mama – prekinuo ju je njezin, mora se priznati, zgodni sin. Crna kosa mu je padala malo iza uha, a poneke vlasi su mu padale i na lice. Da bi ipak bio koncentriran na ono što slijedi, a i da bi lijepo izgledao, stavio je gela. Doduše znatno manje od Cristiana Ronalda. Popravljajući frizuru i nešto gestikulirajući rukama, odgovorio je majci:

 – Ali ja je volim i uvijek ću je voljeti.

-Griješiš sine – odgovori mama brišući skrivečki suze –Sigurna sam da ćete se razvesti, a to je, i sam znaš, velika sramota. Vi jednostavno niste jedno za drugo, to se vidi i iz Milana.

Sin samo nastavi svoju, činilo se pomalo, fanatičku mantru.

-Ali ja je volim i uvijek ću je voljeti.

Svećenik crkve San Savino u tišini je obavio vjenčanje.

-Pippo, uzimaš li Rete (u prijevodu s talijanskog - mreža) za svoju voljenu suprugu?

-Uzimam – odgovori Pippo bez oklijevanja i pogleda zaljubljeno Rete.

-Rete, uzimaš li Pippa za svojeg voljenog supruga? – upita je pop.

-Uzimam – odgovori Rete i nasmije se kroz svoju bijelu vjenčanicu koja je bila šivena na način da je u potpunosti bila identična mreži koja se nalazi na golovima nogometnih stadiona.

-Proglašavam vas mužem i ženom. Volite se i u zdravlju i u ozljedi (pa čak i fibule) sve do kraja svoga života – završi pop ceremoniju.

-Hoćemo – zavikne Pippo i poljubi Rete.

Majka Inzaghi to nije vidjela. Ona i mnogi drugi napustili su San Savino puno prije nego je presretni Pippo zatresao Rete u zrak.

Brak Pippa i Rete bio je kao i svaki drugi brak, pun uspona i padova. Bračni par Inzaghi  imao je i tu nesreću da se često morao seliti s jedne strane Italije na drugu. Nakon samo godinu dana zajedničkog života u Piacenzi Inzaghijevi odlaze u Leffe, ali i tamo ostaju kratko, pa vrlo brzo odlaze u Veronu. Prve bračne razmirice počinju upravo u gradu Romea i Julije. Pippo rijetko dodiruje Rete, kojoj nerijetko pada napamet da se počne družiti s nekim drugim udvaračem napadačem. Odlučuju napustiti Grad Zaljubljenih i sele u Parmu. No tamo je još gore. U godinu dana zajedničkog življenja u Parmi, skoro da su skroz izgubili interes jedan za drugoga. Pippo joj ga je uvalio svega dva puta, tako da je Rete svakim danom bila sve zapuštenija i štono bi se narodski reklo, puna paučine. Pričalo se tih mjeseci da je Rete viđena u društvu Hernana Crespa, ali nikad se to nije dokazalo. Građani Piacenze su zaključili da je dobro stara mama Inzaghi govorila, da oni nisu jedno za drugo, što se vidjelo naravno i iz Milana, i da će njihova ljubav brzo puknuti. Mama je, kao uostalom i svaka prava talijanska mama, unatoč tome što ju sin nije slušao, voljela svoga mamonea. Jedne večeri je gledala svoga sina na Sky Sport Italia i sjetno zaključila.

-Pogriješio si sine u odabiru života!
 


Ali Pippo to nikad nije zaključio i znao je u svakom trenutku, pa čak i u Parmi, da je njegova ljubav prema voljenoj supruzi beskonačna i da se to jednom mora vratiti, tako je uostalom govorila i Biblija koju mu je mama često čitala prije spavanja. Parma, kako su Inzaghijevi vidjeli, nije imala dobru vibru, pa se obitelj seli u Bergamo. A kad tamo prava renesansa. Pippo joj ga uvaljuje po cijele dane, skida majicu prigodom te radnje, nekad zbog toga dobije i žuti cvjetić (crveni rijetko), gestikulira rukama svima na Sky Sportu Italia i kao da im govori: 'Vječna je ljubav Pippova', na što mu se ovi smiju i posprdno ga nazivaju Čmeljom koji ga ne zna uvaliti kao pravi muškarac, već kao obična pussyca. Koljenom, odbijancem, što već...

Čudesa sveca

Danas, 13 godina od Bergama i 20 od one svetkovine u Piacenze, nitko na svijetu ne sumnja da je Pippo pussyca i da ga ne zna uvaliti na pravi način. Štoviše, smatraju ga božanstvom, osobom koja je poput budističkih svećenika i katoličkih svetaca evoluirala u neki viši duhovni oblik i može proizvesti prava čuda. Nabrojimo primjerice samo neka. Tako, kazuje legenda, božanstvo Pippo zamahnuo je nekoliko puta nogom i učinio da mrtvi Milan sa staračkom momčadi dvaput osvoji Ligu Prvaka (i jednom prvenstvo), a mrtva staračka Italija osvojila je Mundijal. Ali najveće čudo koje je napravio ovaj svetac iz Piacenze (što je potvrđeno i od talijanskog Vrhovnog suda, ali i u vatikanskoj Kongregaciji za kauze svetih) je ta da je Juvenstus u njegovo vrijeme pobjeđivao na pošten i transparentan način i pritom, ne biste vjerovali, osvajao pregršt trofeja.

No ta se, ponekad i ne u potpunosti razriješena čudesa, nikada nisu prestala događati, pa ni danas, u proljeće 2012. godine. Nakon što se cijelu sezonu mučio s ozljedama Pippo je u posljednjoj utakmici za Milan razriješio pobjednika protiv Novare u 83. minuti. Nije mu smetala ni činjenica što danas na leđima nosi 38 godina.

Pogledao je u smjeru Clarencea Seedorfa koji ga je očima pitao 'uzimaš li', na što je Inzaghi naravno odgovorio 'uzimam', potom odmah prsima štopao loptu i prebacio istrčalog vratara. Novara je postala 36. talijanska momčad najvišeg ranga kojoj je ova legenda uvaljala zgoditak.

Ono što je slijedilo potom najbolje opisuje kako on voli gol, odnosno koja je to nesvakidašnja ljubav. Eksplozije emocija praćene pljeskom s tribina. Davno nije osjetio taj orgazam. Mogu ga ponekad izbaciti ozljede iz takta, ali za erektilnu disfunkciju postizanja gola ovaj čovjek nikad nije čuo.

A kako i bi: njegov libido prema Reti nikad nije bio upitan. Ni nakon 20 godina braka. Nema tu prevare – svaki put kad ga Super Pippo zabije dogodi se svršavanje. Ili Milan svrši prvi ili Novara svrši u drugoj ligi. Ako lažem ja, ne laže Inzaghijevo lice.

Maro Marušić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #9
    2 0
    hitman_4 hitman_4 @ 15.5.2012. 21:22
    nisam čitao članak,samo naslov.pretpostavljam da je supruga zapravo milanautoru članka nije lako u ovom trenutkusigurno je očekivao da će ispasti duhovit/zabavan/maštovit a ono
  • #8
    3 0
    aya aya @ 15.5.2012. 20:38

    Mislim da me nisi shvatio.

    Oproštaj Pippa Inzaghia je zaslužio dostojan članak, a ova izdrkotina (pardon my french, ali ne nalazim bolji izraz) je uvreda i za Pippa i za nogomet!

  • #7
    0 0
    thezenobia thezenobia @ 15.5.2012. 15:16
    Najbolji komentar na ovaj clanak. 
  • #6
    1 0
    Beno beno @ 15.5.2012. 13:42
  • #5
    0 2
    mersault mersault @ 15.5.2012. 12:25

    Dobro, možda je nesrazmjeran odnos između truda uloženog u "uradak" i kvaliteta, tj. uloženo je previše truda za ovakav rezultat, ali na ovom portalu ima masa "referata", opisa filmova, a da ne pričam o redovnoj dozi dnevnih tračeva, kod kojih je taj nesrazmjer još veći.

    Ne znam čemu ovo forumsko kamenovanje. Nekoliko stvari u tvom postu ne stoji. Oproštaj jedne od najvećih legendi talijanskog nogometa sigurno je veće "sadržajno izazivanje" od onoga da je Batmanov batler slučajno istisnuo pastu za zube sa sredine umjesto sa dna tube i od sličnih "zanimljivosti" na koje svakodnevno imamo priliku nailaziti na dragom nam portalu. Druga stvar, tekst definitivno nije jednosmislen, doduše dvosmislenost teksta jest previše prozirna i jasna. A ovaj bi portal bio forumski raj, ako bi se vulgarnost upotrebljavala isključivo na ovaj način. Uostalom, mnogo su primitivnije neke "nevulgarne" uvrede koje forumaši upućuju jedni drugima, od nazovivulgarnih dijelova iz ovog teksta. Šta više, mislim da forumaše daleko više frustira niA-ino ili tvoje kvazipravopisno savjetovanje, nego tekstovi s ponekom bezazlenom vulgarnošću u sebi.

Pogledaj sve komentare (9)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala