Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ana kuhala za svog Renea
U vjerojatno zadnjoj ovosezonskoj tjednoj emisiji Ana za jesen najavila - svakodnevno kuhanje

Ana kuhala za "svog" Renea

Kulinarski show "Kod Ane" (Nova TV, 17.10, subotom) došao je do kraja ove sezone, mada to nije izričito naznačeno. Ana je dosad ugošćavala po dvoje gostiju u emisiji, najčešće miješano, muško žensko koji nisu nužno bili i par, no bilo je i drugih kombinacija.

U svakoj emisiji mogli smo uživati u njenom vrhunskom kulinarskom umijeću i većinom uzdisati za svim tim delicijama, od predjela, glavnog jela i deserta. Najčešće niti imamo toliko vremena za zahtjevnu pripremu, niti takve uvjete u kuhinji, a bome ni mogućnost nabavke svih namirnica, što zbog financijskih, a što zbog prometnih (u Zagrebu je ipak lakše doći do svega no u "provinciji") razloga.

U današnjem Aninom kulinarskom putovanju, najvećoj hrvatskoj gastro zvijezdi pridružila se još jedna - uvijek dobrodošli prijatelj i gost Rene Bakalović koji upravo radi na svojoj emisiji, gdje će predstaviti jela Balkana, prateći ih kroz povijest do današnjih dana. Nadajmo se da će i to biti spremno do jeseni!

U razgovoru s Anom, ali uz svoju pratilju, prekrasnu kuju Rubi, ispričao je ideju novog showa - idu od Beča prema Istanbulu, istražujući okuse koji se preklapaju. "Autohtonost" po njemu ne postoji, nijedan recept nije "tvoj", uvijek je neki protok... Štrukli su izvedenica iz štrudle, čini se da je Beč centar, no ipak je "original" s Orijenta. Idu po glavnim gradovima, a Zagreb je na kraju!

Kad god je Ana pred njega donijela novi tanjur, Rene je izvalio nešto novo: "pričaj mi prije no što navalim" ili "ajde mi sad u tri rečenice kakvo je ovo čudo"!

Ana je malo izmiješala stereotipe, ponudila mu prvo toplo predjelo, pa hladno glavno jelo. Kako bi opet impresionirala "svog" Renea (nisu u vezi, iako su to mnogi pomislili početkom emitiranja showa kad su većinom skupa dočekivali goste, a on je bio zadužen za povijesne i znanstvene kulinarske činjenice), Ana je pripremila vrhunska jela dostojna jednog ponosnog gastronomada (šteta da više nema tih DVD-ova po kioscima).

Tako su predjelo bile delicije od sira, a glavno jelo hladna teletina s pačjim jajima i umakom od inćuna. Za na kraju je bio famozni desert pod nazivom "Napoleon s malinama".

Najbolja stvar kod Ane je što je uvijek pazila upotrijebiti svježe namirnice, voće i povrće koje je sezonsko, ili se upravo može ubrati u vrtovima ili kupiti svježe, u "pravoj sezoni", a ne plasteničkoj. Prije no što su se kucnuli čašama Rene je upitao Anu: "di te vidim najesen"? A ona je otkrila radosnu vijest - "u kuhinji, svaki dan"!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala